Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE NEW MUTANTS
THE NEW MUTANTS (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE NEW MUTANTS 

The new mutants was een beetje in Hollywood wat de reeks De bende van Jan de Lichte bij ons was: gefilmd maar dan drie jaar op de plank laten liggen, hopeloos wachtend op een releasedatum.

Die oorspronkelijke releasedatum was voorzien voor april 2018, maar werd telkens met zowat een half jaar uitgesteld – ook omdat ze reshoots wilden en dat belooft normaal gezien niet veel goeds. In augustus 2020 werd de film dan uiteindelijk in alle stilte en zonder veel promo uitgebracht, bovendien in volle coronatijd. Zoveel werd er dus verwacht van deze film…

Geplaatst in het Marvel X-Men-universum, krijgen we hier vijf jongeren die hun nieuwe mutantenkrachten moeten leren beheersen in een soort hospitaal, of dat is toch wat dokter Reyes hen daar wijsmaakt in alle sessies die ze met hen heeft. Ze kunnen het gebied rond het hospitaal ook niet verlaten omdat er een soort van krachtveld rond ligt.

The New Mutants
THE NEW MUTANTS (c) The Movie Database (TMDB)

We ontdekken dit alles door de ogen van Dani Moonstar (Blu Hunt, voorheen enkel bekend van enkele series waarin ze een kleine rol had) die na een traumatische ervaring in de kliniek van dokter Reyes (Alice Braga – Predators, The Suicide Squad) wakker wordt. Maar ze heeft geen idee wat er aan de hand is of hoe ze daar terechtgekomen is.

Naarmate de film vordert, leren we de achtergrond van de jongeren kennen en waartoe ze in staat zijn. Dani blijkt een soort van katalysator te zijn voor alles wat er in het hospitaal gebeurt en samen zullen ze naar een oplossing moeten zoeken want angsten manifesteren zich en poorten gaan open naar andere dimensies…

The new mutants werd in de markt gezet als een horrorfilm, maar echt zitten griezelen is er niet bij. Er zitten weliswaar spannende momenten in – met meer dan eens een letterlijke verwijzing naar Buffy the vampire slayer (1997-2003). Fans van deze ninetiesserie zullen er van smullen – maar echt griezelen? Dat is niet aan de orde.

The New Mutants
THE NEW MUTANTS (c) The Movie Database (TMDB)

De grootste aantrekkingskracht van deze film is weliswaar de cast want naast de nogal onbekende Blu Hunt zit er wel wat bekend talent in: Maisie Williams (Game of thrones, Doctor Who) als wolvenmeisje, Charlie Heaton (Stranger things) als een menselijke wervelwind en – zeker niet te vergeten – Anya Taylor Joy (The menu, Emma., The queen’s gambit… die allemaal van na The new mutants stammen) als een mutant met een soort van heksenkrachten.

In een zomer waarin de grootste en enige blockbuster Tenet was, werd The new mutants een beetje vergeten en begraven. En da’s jammer.

The new mutants is te bekijken op Disney+ en kan gehuurd worden via diverse platformen.


GENRE: actie, horror, mysterie
JAAR: 2020
REGISSEUR: Josh Boone
CAST: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Blu Hunt, Alice Braga
LAND: USA

Related posts