Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Disney Klassiekers #98 – Lightyear (2022) met Hetty Helsmoortel & Els Aerts
LIGHTYEAR (c) The Movie Database (TMDB)
Podcast

Disney Klassiekers #98 – Lightyear (2022) met Hetty Helsmoortel & Els Aerts 

Hetty Helsmoortel is wetenschapswatcher en kan je kennen van Nerdland. Els Aerts is redacteur bij Radio2 en podcastmaker voor diezelfde Nerdland. Het geknipte koppel voor een aflevering over de ruimtefilm Lightyear. Alleen bleek dat een film waarvan ze zich allebei niet bewust waren dat die bestond. Maar ook: ondanks de lesbische kus van toch wel de volle twee seconden, leek het een film die al zeker 15 jaar oud was, en vooral niet van vorige zomer. Toch zijn we het er unaniem over eens: deze Buzz Lightyear origin story verdient wel degelijk een plaatje in de canon. Maar het gaat ook over Disneyland in Anaheim waar ze net van terug zijn. Over Hetty als sfeerspons in The Enchanted Tiki Room maar wel als fan van de details in Batuu en Cars Land. Of Els die mij iets over het park heeft bijgebracht dat ik nog niet wist (spoiler: het heeft te maken met menstruatiearmoede). En dat ze nog altijd de integrale Aladdin vanbuiten kent. En over Pommelien Thijs die weer té mooi was.

Related posts