Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Londense jury spreekt Kevin Spacey vrij
KEVIN SPACEY in HOUSE OF CARDS (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Londense jury spreekt Kevin Spacey vrij 

Oscarwinnaar Kevin Spacey is na een vier weken durend proces in Londen vrijgesproken van alle aanklachten wegens aanranding. De Hollywoodster, 64, had tranen in zijn ogen toen de jury van het Southwark Crown Court hem onschuldig verklaarde aan de zeven aanklachten van aanranding en twee aanklachten van andere ernstige seksuele overtredingen.

De beschuldigingen hadden betrekking op een periode tussen 2004 en 2013, toen Spacey artistiek directeur was van het Old Vic theater in de Britse hoofdstad. Hij pleitte niet schuldig aan alle aanklachten. Spacey bedankte de jury nadat deze hem na 12 uur en 26 minuten beraadslaging over drie dagen had vrijgesproken. Vandaag is ook zijn 64e verjaardag.

In een korte verklaring aan verslaggevers buiten de rechtbank kort na het vonnis zei Spacey dat hij “nederig” was. “Ik kan me voorstellen dat velen van jullie kunnen begrijpen dat ik veel te verwerken heb na wat er vandaag is gebeurd. Maar ik wil graag zeggen dat ik de jury enorm dankbaar ben dat ze de tijd hebben genomen om al het bewijs en alle feiten zorgvuldig te onderzoeken voordat ze tot hun beslissing kwamen. En ik ben vereerd door de uitkomst vandaag,” zei hij.

Spacey heeft twee Academy Awards gewonnen voor zijn rollen in The Usual Suspects en American Beauty. Hij keerde de afgelopen jaren terug naar het acteren nadat hij House of Cards had verlaten. De acteur speelde vijf seizoenen in de Netflix-serie voordat hij in 2017 werd ontslagen na beschuldigingen van wangedrag op en buiten de set.

Vorig jaar oordeelde een jury in New York dat Spacey niet aansprakelijk was voor mishandeling op beschuldigingen met betrekking tot acteur Anthony Rapp.

Related posts