Subscribe Now
Trending News

Blog Post

A WALK AMONG THE TOMBSTONES
LIAM NEESON in A WALK AMONG THE TOMBSTONES (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

A WALK AMONG THE TOMBSTONES 

Wellicht hield niemand het in 1993 door toen hij naar Schindler’s List keek, dat Liam Neeson resoluut voor de platte actiefilm zou kiezen. Het is als fimliefhbeeber wel een beetje balen als je weet tot wat de Ier in staat is, maar sinds Taken heeft hij nu eenmaal geld geroken en daar kan niemand wat aan veranderen.


A Walk Among The Tombstones is één van de vele vehikels, ook al was het enthousiasme ervoor niet bijster groot. De beschuldigende vinger gaat zonder meer in de richting van regisseur Scott Frank, die in Hollywood vooral gekend is voor het schrijven van scripts (de remake van The Flight of the Phoenix, Get Shorty en vooral The Wolverine behoren tot zijn bekendste). In Europa kennen we hem niet, maar het personage dat Liam Neeson speelt is in de Verenigde Staten is wel vrij populair. Lawrence Block schreef immers al 17 verhalen over detective Matthew Scudder. Wie over een goed geheugen beschikt, of gewoon tuk is op films uit de jaren 80, zal zich wellicht nog Eight Million Ways To Die herinneren. Of de mensheid over twintig jaar nog over A Walk Among The Tombstones zal spreken, is een andere kwestie.

Aan Liam Neeson ligt het in ieder geval niet. Hij speelt gewoon de rol die we ondertussen al zo lang van hem kennen: een gepensioneerde vent die nog flink kan meppen. In het begin van de jaren 90 was Matthew Scudder nog een gerespecteerde flik in New York, maar na een fatale flater stapt hij vrijwillig uit het korps. Scudder blijft echter in een betere wereld geloven en verkoopt zijn diensten als privédetective. Het nieuwste zaakje dat hem in de schoot wordt geworpen is hoogst eigenaardig. Een bende die zich specialiseert in het kidnappen van vrouwen van drugdealers. Natuurlijk willen die handelaars geen politietussenkomst, want anders zitten ze zelf achter de tralies, en daarom is Scudder het ideale antwoord.

We kunnen schrijven wat we willen over Neeson, hij is wel de enige reden om naar A Walk Among The Tombstones te kijken. Je merkt wel dat de acteur zelf amper gelooft waarmee hij bezig is, maar als vakman werkt hij zijn job netjes en routineus af. Het script is gewoon te langdradig en Frank is vergeten dat wie een thriller maakt daar ook nog een portie spanning aan toe behoort te voegen. Het is duidelijk dat Scott Frank een thriller wilde maken met een Taken-sausje, maar de enige die letterlijk en figuurlijk overeind blijft staan is Neeson.

GENRE: actie

JAAR: 2014
REGISSEUR: Scott Frank
CAST: Liam Neeson, Dan Stevens, David Harbour, Boyd Holbrook
LAND: USA

Related posts