Subscribe Now
Trending News

Blog Post

HAUNTED MANSION
HAUNTED MANSION (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

HAUNTED MANSION 

Een vrouw en haar zoon roepen de hulp in van enkele spirituele experten om hun huis te bevrijden van de geesten die er ronddwalen. Samen moeten ze het mysterie van het huis oplossen om zo de boze demonen te verdrijven.

Na onder andere Pirates of the Caribbean, Tomorrowland en Jungle Cruise is het nu de beurt aan de volgende Disney-attractie om zijn eigen verfilming te krijgen: Haunted Mansion. Echt heel veel valt er niet te vertellen over deze komedie, maar er zijn wel een aantal zaken die je zeker moeten weten vooraleer je hem gaat kijken.

Zo is Haunted Mansion zeker geen enge film. Hoewel Disney hem afficheert als horrorfilm voelt hij meer aan als een komische whodunnit. Alleen moeten de personages geen moord uitzoeken, want daar zijn al geesten genoeg voor aanwezig, maar moeten ze erachter komen wie de kwaadaardigste geest van alle geesten in huis is en wat diens snode plannen zijn. De thematiek en stijl van de film voelen aan alsof het zich in hetzelfde universum van Casper en Hocus Pocus zou afspelen.

HAUNTED MANSION
HAUNTED MANSION (c) The Movie Database (TMDB)

De cast bestaat uit onder andere LaKeith Stanfield die de paranormale onderzoeker speelt, Rosario Dawson als de moeder en Tiffany Haddish als het medium. Namen die – op Rosario Dawson na -waarschijnlijk niet meteen een belletje doen rinkelen zonder het gebruik van IMDb, Letterboxd of een glazen bol. Wel goed nieuws, er doen ook enkele acteurs en actrices mee die wel bekender in de oren klinken. Zo speelt Owen Wilson een wel heel ongeloofwaardige priester. Zo slecht zelfs dat het na een tijdje begint te storen. Danny DeVito slaagt er dan weer regelmatig in om je te laten gniffelen met zijn humor.

Ook Jamie Lee Curtis is van de partij. Hoewel het altijd leuk is om Curtis bezig te zien in een film, voelde het hier eerder aan alsof Michael Myers ieder moment door een deur zou binnenkomen. En geloof het of niet, de slechterik in het verhaal wordt gespeeld door Jared Leto. Alleen is deze amper te herkennen, behalve éénmalig op een schilderij. De acteur is namelijk vermomd in een vrij simpele CGI-laag en met een stemvervormer.

Voor het regisseren van deze film heeft Disney zich gericht tot Justin Siemen. Hiermee nam Disney een sprong in het duister, want met Haunted Mansion is het slechts de derde keer dat Siemen de regiestoel in kruipt. Wij zijn ervan overtuigd dat dit nog een naam is die we in de toekomst meer gaan tegenkomen, maar voorlopig voelt hij nog een beetje aan als een regisseur die in zijn kinderschoenen staat.

Kortom, Haunted Mansion is een komische whodunnit met een vrij grote cast die in de voetsporen stapt van Casper en Hocus Pocus, maar is niet noodzakelijk eng. Een film waar je gerust nog mee kan wachten tot hij in oktober, rond halloween vermoeden we, op Disney+ verschijnt. Wij zijn alvast meer fan van de populaire attractie dan van de verfiming.

GENRE: horrorkomedie
JAAR: 2023
REGISSEUR: Justin Simien
CAST: LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson, Dan Levy, Jamie Lee Curtis, Jared Leto
LAND : USA

Related posts