Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BAD COUNTRY
BAD COUNTRY (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BAD COUNTRY 

Met zijn talrijke moerassen is Louisana al meerdere malen het ideale decor geweest van keiharde actiefilms. Nochtans is het verhaal uit Bad Country niet door één of andere scenarist verzonnen, alles is gebaseerd op waargebeurde feiten. Ondanks een cast die bestaat uit ronkende namen als Willem Dafoe, Matt Dillon en Tom Berenger werd deze misdaadfilm destijds rechtstreeks naar de dvd-markt verbannen. De waarheid is dat deze productie net niet het niveau haalt van een bioscoopfilm bereikt. Als actiethriller mag je hem echter gerust bij de grote hoop leggen, ofschoon alle eer naar de acteurs toekomt. Nu ja, echt verrassend is dat niet, want we moeten wellicht geen lezer nog van het feit overtuigen dat Dafoe een rasacteur is
.

Rechercheur Bud Carter (Willem Dafoe) uit Baton Rouge is er één van de harde soort. Hij vindt het normaal om achter het stuur een fles sterke drank te kraken, toch laten de bazen hem met gerust omdat hij een kei in zijn vak is. Zijn nieuwste opdracht bestaat erin om huurmoordenaar Jesse Weiland (Matt Dillon) te arresteren. Als hij opgepakt wordt staat Jesse voor de hartverscheurende keuze: of hij wordt een rat die zijn makkers verraadt of hij rot weg in de cel. Jesse wil best nog wat van de buitenlucht genieten en opteert daarom om informant te worden. Een allesbehalve gemakkelijke klus….

De film is geregisseerd wijlen Chris Brinker die we vooral kennen door de ondertussen tot cultfilm verheven misdaadthriller The Boondock Saints. Over de doden niks dan goeds, toch kun je het feit dat Brinker geen goede filmmaker geenszins verloochenen. Zijn stijl kun je het best vergelijken met het latere (en dus inferieure) werk van Walter Hill. Brutale actie die primeert op de logica van het verhaal dus. Gelukkig zijn er de uitmuntende vertolkingen, ofschoon Dafoe heel wat beter verdient dan deze routineuze actieprent.

GENRE: actie
JAAR: 2014
REGISSEUR: Chris Brinker
CAST: Matt Dillon, Willem Dafoe, Amy Smart, Tom Berenger
LAND : USA

Related posts