Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Strange Way of Life
STRANGE WAY OF LIFE (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

Strange Way of Life 

Twee boezemvrienden Silva en Jake komen elkaar na 25 jaar opnieuw tegen. Hun leven is niet meer hetzelfde als toen. Silva leidt een rustig leventje op zijn range terwijl Jake sheriff is geworden van een pittoresk cowboydorpje. Wanneer ze elkaar terugzien borrelt hun oude liefde voor elkaar meteen naar boven. Al snel wordt duidelijk dat deze hernieuwde liefde voor een zware beproeving staat, waarbij de keuzes die ze maken grote gevolgen kunnen hebben.

Dat Pedro Almodóvar één van de beste Spaanse regisseurs is uit deze tijd is al langer geweten. Met films zoals La piel que habito, Dolor y gloria, Volver en zo verder heeft de regisseur al een mooi palmares opgebouwd. Het is dan ook één van die uitzonderlijke dingen wanneer hij ook eens een Engelstalige film maakt. Dit is het geval bij zijn nieuwste film Strange Way of Life. Een 32 minuten durende kortfilm die zich afspeelt in het wilde westen. Vernoemd naar het gelijknamige Portugese lied Estranha forma de vida van Amália Rodrigues, wat trouwens doorheen de film verschillende keren te horen is. Almodóvar heeft al meermaals bewezen dat hij de camera positionering stevig onder de knie heeft. Dat is in deze kortfilm niet anders.

Het jammere aan deze film is dan ook het feit dat hij maar 32 minuten duurt. Het verhaal dat verteld wordt, vormt een goede basis voor een langspeelfilm. Hopelijk krijgt de regisseur ooit groen licht als hij dit toch van plan zou zijn.

Strange Way of Life
STRANGE WAY OF LIFE (c) The Movie Database (TMDB)

Geen Almodóvar-film zonder twee geweldig gecaste hoofdrolspelers. Deze keer niet zijn vertrouwde Antonio Banderas of Pénélope Cruz, maar niemand minder dan Ethan Hawke en Pedro Pascal. De 2 topacteurs zijn de drijvende kracht die de film naar een hoger niveau leiden. Het weerzien van de personages en de intieme band van de twee geven de film net dat tikkeltje zachtheid dat we als kijker niet gewoon zijn in een klassieke Western-film. Al lijken de 2 acteurs die de jongere versie spelen in de verste verte niet op Hawke en Pascal. Ethan Hawke is slechts de tweede Amerikaanse acteur die samenwerkt met Almodóvar. De andere Amerikaanse acteurs was Peter Coyote, die verscheen in 1993 in de film Kika.

Laat je dus met een gerust hart meevoeren in de Western wereld van Pedro Almodóvar. Met een geweldige Ethan Hawke en Pedro Pascal in de hoofdrol die een integer en wild cowboy verhaal leveren over oude vriendschap en de keuzes die gemaakt worden in het leven.

Regie: Pedro Almodóvar
Cast : Ethan Hawke, Pedro Pascal
Jaar:  2023 
Land : USA 
Genre : Western, Drama

Related posts