Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Guillermo del Toro begint weldra aan zijn Frankenstein-film
GUILLERMO DEL TORO (c) IMDB Pro
Nieuws

Guillermo del Toro begint weldra aan zijn Frankenstein-film 

Volgens Production Weekly zou Guillermo del Toro’s Dr. Frankenstein in februari 2024 kunnen starten. Natuurlijk hangt dat af van de huidige SAG-AFTRA-staking. Na de samenwerking met Netflix voor Pinocchio en Cabinet of Curiosities zal del Toro opnieuw samenwerken met de streamingzender. Oscar Isaac, Mia Goth en Andrew Garfield maken deel uit van de cast.

De film speelt zich af in het Oost-Europa van de 19e eeuw en vertelt het verhaal van Dr. Pretorious, die het monster van Frankenstein moet opsporen – van wie wordt aangenomen dat hij veertig jaar eerder bij een brand om het leven is gekomen – om de experimenten op hem voort te zetten.

Netflix heeft in maart 2022 een optie genomen op Frankenstein van Elizabeth S. Wrightson. De roman werd meer dan 200 jaar geleden voor het eerst gepubliceerd. Del Toro heeft veel verzamelobjecten van Boris Karloff als het monster en is al meer dan tien jaar bezig met het ontwikkelen van dit project. Hij kwam het dichtst bij het maken van de film in 2018, maar kort daarna schrapte Universal Pictures de hele zaak omdat hun geplande monster-verse films flopten aan de kassa.

Related posts