Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BELGISCH REGISSEUR THIERRY MICHEL KRIJGT PRIJS 2022 VAN KONINKLIJKE ACADEMIE
THIERRY MICHEL (c) Filmsdelapasserelle - CC BY-SA 4.0
België boven

BELGISCH REGISSEUR THIERRY MICHEL KRIJGT PRIJS 2022 VAN KONINKLIJKE ACADEMIE 

De Koninklijke Academie van België is verheugd te melden dat de toekenning van de Prijs 2022 wordt toegekend aan de 70-jarige in Charleroi geboren en bijzonder geëngageerde Belgische regisseur Thierry Michel, die vooral bekend is van zijn pakkende politieke en sociale documentaires (Mobutu, Roi du Zaïre, Congo River en vorig jaar nog de ophefmakende docu L’Empire du Silence).

De Academy motiveert haar keuze voor Thierry Michel als volgt: “Als erkenning voor zijn cinematografisch werk in zijn geheel zowel voor zijn immense artistieke kwaliteiten als voor zijn inzet voor de maatschappij, die de centrale plaats van artistieke creatie in onze maatschappij aantoont en de essentiële rol die het speelt in het bewustmaken van sociale kwesties”.

In het verleden hebben slechts twee filmmakers ooit deze erkenning gekregen: Agnes Varda in 2010 en Bernard Tavernier in 2016.

Een jaar geleden ontving Irina Scherbakova de prijs 2021 van de Koninklijke Academie van België voor haar bijdrage aan de oprichting van Memorial, de grootste mensenrechtenorganisatie in het post-Sovjettijdperk.

De prestigieuze prijs wordt aan Thierry Michel uitgereikt op zaterdag 30 september tijdens de openingszitting van de Academy.

Related posts