Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ONE TRUE LOVES
ONE TRUE LOVES (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

ONE TRUE LOVES 

Emma, intelligent, jong en bloedmooi, heeft tijdens haar schooltijd een heel hechte relatie met Sam, een knappe bink. Het klikt gewoon geweldig tussen de twee hippe eindejaarstudenten. Het ziet ernaar uit dat ze samen oud zullen worden. Wanneer Jesse, een blonde, stoere en afgetrainde adonis, echter in haar ooghoek verschijnt, voelt Emma een instant love-crash en laat ze Sam op slag in de steek. In een knipoog huwen ze en omdat ze van inborst beide globetrotters zijn, trekken ze in Europa van hot naar her, bezoeken ze alle hoofdsteden en bestormen ze de rest van de wereld in een mum van tijd.

PHILIPPA SOO
PHILIPPA SOO in ONE TRUE LOVES (c) The Movie Database (TMDB)


Alles is rozengeur en maneschijn en hun leven en relatie lopen op wieltjes. Tot op een dag Jesse alleen op missie moet vertrekken voor zijn werk en verrassend van de aardbol verdwijnt. Naar verluidt is hij omgekomen tijdens een helikopterongeluk. Emma blijft hopeloos alleen achter. Ze rouwt, treurt en is plotklaps levensmoe. Ze blijft op Jesse wachten en kan het noch emotioneel, noch psychisch aan dat haar ideale partner het tijdelijke voor het eeuwige heeft omgeruild. Emma’s familie – vooral haar oudere zus – doet alles om haar opnieuw levenslust in te blazen en haar vitale en opgewekte humeur terug te brengen. Niets helpt, tot good old Sam haar pad opnieuw kruist.

Hij slaagt erin om haar op te monteren en na heel wat moeite en tijd, blinken Emma’s ogen weer als vroeger. Het blijkt dat Emma eigenlijk desondanks alles, toch nog vurig houdt van haar jeugdliefde. Ze beslissen om het verleden te laten rusten en te huwen. Tot, jawel, Emma het bericht ontvangst dat Jesse toch niet dood is, maar levend is teruggevonden. En wat nu? Jesse of Sam? Moeilijke keuze voor Emma, als je het mij vraagt!

ONE TRUE LOVES
ONE TRUE LOVES (c) The Movie Database (TMDB)

One True Loves is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse noveliste Taylor Jenkins Reid en heeft dezelfde premisse als de Twilight- en 365 Days-saga’s: het dilemma van een vrouw tegenover twee knappe mannen met heel verschillende kwaliteiten en persoonlijkheden, maar die even verliefd zijn op haar. In feite is One True Loves in een regie van Andy Fickman – de man werd ooit genomineerd voor een Golden Raspberry Award als slechtste regisseur – een pure en simpele schematische film, omdat het vertrouwt op verschillende vooraf bepaalde schema’s om een banaal plot te ontwikkelen.

Het statement van de man die terugkeert nadat hij als dood wordt beschouwd om een nieuwe relatie te verpesten. En daarmee is zowat alles over deze wellicht goed bedoelde romcom gezegd want zelden ben je als publiek in zo’n triviaal verhaal terechtgekomen. Het vertrekidee op zich is al weinig origineel te noemen, maar het feit dat Jesse zo maar terugkeert zonder enig trauma, psychologische schade en je ook geen uitleg krijgt over wat hem is overkomen, hoe hij al die jaren heeft overleefd en fysiek zo kiplekker is dan voor zijn ongeluk, overschrijdt alle grenzen van geloofwaardigheid. Dat Emma bovendien plots niet weet wie ze verkiest of op wie ze eigenlijk het meest verliefd is daarenboven beslist om ze alle twee nog eens ‘uit te proberen’, is er faliekant over. Dat uiteindelijk alles heel voorspelbaar nog goedkomt ook, is eigenlijk lachen met het verstandelijk vermogen van de kijker. Het enige pluspunt aan deze oppervlakkige en pseudo-feelgood-lor is de aangename aanwezigheid van de wat sympathiek loensende hoofdactrice Phillipa Soo, die we nog kennen van haar schitterende rol als Eliza uit de Thomas Kail-verfilming van de originele Broadway-musical Hamilton uit 2020. Dat is dan ook de ‘enige ware liefde’ die je voor dit absurd popcorn-entertainment voor naïeve bakvissen, kunt voelen.

GENRE: komedie, romantiek, drama
JAAR: 2023
REGISSEUR: Andy Fickman
CAST: Phillipa Soo, Luke Bracey, Simu Liu, Michaela Conlin
LAND: USA

Related posts