Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Andrey Zvyagintsev werkt aan nieuwe film
ANDREY ZVYAGINTSEV (c) IMDB Pro
Nieuws

Andrey Zvyagintsev werkt aan nieuwe film 

Andrey Zvyagintsev, de Russische filmmaker achter Loveless en Leviathan, regisseert zijn volgende film Jupiter komend voorjaar in Spanje en Frankrijk.

Jupiter speelt zich af in de schijnbaar ondoordringbare wereld van de ultra-rijken en wordt door de producenten omschreven als een “onverbiddelijke verkenning van macht en corruptie”. De film vertelt het verhaal van de confrontatie van een Russische oligarch met de harde realiteit van de toekomst van zijn familie.

Zvyagintsev zei dat Jupiter een “zeer modern verhaal” wordt dat “verder gaat dan de politieke context van vandaag”. “De aard van absolute macht is een universeel thema en door dit prisma kunnen we naar elk cultureel landschap of historisch tijdperk kijken,” vervolgde Zvyagintsev.

Vorig jaar lag Zvyagintsev in een medisch geïnduceerde coma in Duitsland na een behandeling voor een ernstig geval van COVID. De filmmaker was er zeer ernstig aan toe en had schade aan 92 procent van zijn longen.

Zvyagintsev is twee keer genomineerd voor een Oscar en staat bekend om zijn briljante Russische cinema. Hij won de hoofdprijs van het filmfestival van Venetië in 2003 voor The Return en de juryprijs van het filmfestival van Cannes in 2017 voor Loveless.

Related posts