Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Het volledige programma van Razor Reel 2023 is er!
RAZOR REEL FLANDERS FILM FESTIVAL
Nieuws

Het volledige programma van Razor Reel 2023 is er! 

De first wave werd een tijdje terug al gelost, maar nu heeft Razor Reel Flanders Film Festival, het genrefestival met Brugge als uitvalsbasis, het volledige programma van de 16de editie vrijgegeven. Het festival opent op donderdag 26 oktober met de scifi-film T.I.M. Regisseur Spencer Brown komt persoonlijk deze spannende thriller over een op hol geslagen A.I.-robot voorstellen. Op zaterdag 4 november sluit Paradise van Max Isaacson dan weer het festival af. Patricia Allison, die we kennen als Ola uit de Netflix-hit Sex Education, vertolkt daarin een rebellerende tiener die op strooptocht trekt tegen diegenen die de moord op haar vader onder de mat proberen te vegen.

Andere blikvangers in het programma zijn de A24-komedie Dream Scenario met een Nicolas Cage die in ieders dromen en nachtmerries opduikt, het zwartgallige The Uncle met een sterke Yorgos Lanthimos-vibe, de agressieve spinnen uit het Franse Vermines en de Belgische co-productie Vincent Doit Mourir waarin iedereen die het pad van het titelpersonage kruist hem zonder aanleiding probeert een kopje kleiner te maken.

Vermines
VERMINES (c) Razor Reel Flanders Film Festival

Vermines en Vincent Doit Mourir maken trouwens ook deel uit van de Young Blood-competitie voor beginnende genrefilmmakers. Samen met de Japanse titels Best Wishes to All en My Mother’s Eyes, het Tsjechische Restore Point en het Amerikaanse Birth / Rebirth dingen ze mee naar de begeerde award.

Aan gasten ook geen gebrek tijdens deze 16de jaargang. Nicholas Vince komt I Am Monsters, de documentaire over zijn carrière als queer horroracteur, voorstellen en verder kan je o.a. ook Laura Moss en Brendan J. O’Brien (Birth/Rebirth), Howard J. Ford en zijn cast (voor de wereldpremière van Escape), Konstantinos Koutsoliotas en Elizabeth E. Schuch (Minore) en James Owen (Bite) tegen het lijf lopen in het gezellige festivalcafé.

Birth/Rebirth
BIRTH/REBIRTH (c) Razor Reel Flanders Film Festival

Dat is verre van alles. Zo is er nog een heuse 80’s-dag met panelgesprek en 4 klassiekers om te (her)ontdekken, een viering van 50 jaar The Exorcist, een fantasy-boeken-film-beurs, een 16mm-dagje in samenwerking met het Nederlandse BUT-filmfestival, een kennismaking met de Indische genrefilm in het luik Trash Mahal of het goordere werk onder de noemer Midsplatter Night. Dan vergeten we nog tal van langspeelfilms en kortfilms. Op razorreel.com kan je alles doorpluizen en de komende weken zal je nog meer over Razor Reel Flanders Film Festival lezen op Fast Forward!

Related posts