Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Distant Voices, Still Lives-regisseur Terence Davies overleden
TERENCE DAVIES (c) IMDB Pro
Nieuws

Distant Voices, Still Lives-regisseur Terence Davies overleden 

Terence Davies, de in Liverpool geboren regisseur van meesterwerken als The Long Day Closes en Distant Voices, Still Lives is overleden. Hij werd 77 jaar. De Engelse filmmaker overleed vredig in zijn huis na een kort ziekbed op 7 oktober.

Davies regisseerde verschillende meesterwerken in zijn leven, van het droevige The Deep Blue Sea met Rachel Weisz in de hoofdrol tot zijn debuutfilm Distant Voices, Still Lives die gebaseerd is op zijn eigen gesloten Britse opvoeding. Je zou zelfs hetzelfde kunnen zeggen over zijn laatste film, Benediction, met Jack Lowden in de hoofdrol als de homoseksuele dichter Siegfried Sassoon.

Hij kreeg veel lof voor films als A Quiet Passion met Cynthia Nixon in de hoofdrol als de teruggetrokken dichteres Emily Dickinson en de Edith Wharton-bewerking House of Mirth met Gillian Anderson in de hoofdrol.

Davies werd geboren als de jongste van 10 kinderen en werd katholiek opgevoed door zijn moeder voordat hij in zijn jongvolwassen leven het geloof helemaal afzwoer: Hij droeg zijn hart oprecht uit in zijn werk, waarbij hij vaak onbegrepen mensen als Dickinson of Sassoon neerzette als versies van zichzelf. Davies was een notoire zelfspottende homo die het grootste deel van zijn leven celibatair leefde.

Bron : Indiewire

Related posts