Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ARTHUR RAMBO
ARTHUR RAMBO (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ARTHUR RAMBO 

De plotse supercarrière van Karim D., een jong opkomend, zelfzekere en geliefd Frans auteur neemt nog een hogere vlucht met Débarquement, zijn nieuw en bejubeld boek. Hij wordt overal gevraagd. Hij is te horen op ieder radiostation en te zien in elk televisieprogramma. Hij wordt tevens benaderd om Débarquement te verfilmen. Logisch want hij is een zeldzame Arabische rijzende ster in het Parijse intellectuele highbrow-milieu.

ARTHUR RAMBO
ARTHUR RAMBO (c) The Movie Database (TMDB)


Wanneer Karim D’s vrij cassante online-avatar onder de naam Arthur Rambo plotsklaps wordt ontdekt, detoneren de sociale media. Als tiener was Karim blijkbaar een provocerende underdog die zich schofferend profileerde als een blasfemische-, homofobe-, misogyne-, pro-terroristische- en antisemitische ‘grappenmaker’. De sociale media boren zijn status-imago in de kortste keren de dieperik in en de gevierde schrijver is meteen persona non grata zowel in het Parijse intellectuele broeinest als bij zijn oude vrienden uit de banlieux.

ARTHUR RAMBO
ARTHUR RAMBO (c) The Movie Database (TMDB)

Laurent Cantet die we nog kennen van meermaals bekroonde straffe socio-drama’s als L’emploi Du Temps, Vers Le Sud, Ressources Humaines, Entre Les Murs en L’atelier, slaat na enkele jaren stilte weer intrigerend en sterk toe met Arthur Rambo, een rauw sociaal drama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Mehdi Meklat, een cause célèbre in Frankrijk. In zijn gekende methodisch kritische stijl, stelt hij als devote analist van de contemporaine Franse samenleving, de excessen van de sociale media sterk aan de kaak en zoomt daarenboven pinnig in op de desastreuze negatieve gevolgen hiervan op sociaal-, relationeel- en psychologisch vlak. Een film die veel stof tot discussie bevat, zeker toen in de nasleep van Charlie Hebdo en de Bataclan.

GENRE: drama
JAAR: 2021
REGISSEUR: Laurent Cantet
CAST: Antoine Reinartz, Rabah Nait Oufella, Aleksandra Yermak
LAND: Frankrijk

Related posts