Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BLOOD TIES
CLIVE OWEN in BLOOD TIES (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

BLOOD TIES 

Blood Ties is het veel besproken Hollywooddebuut van Matthias Schoenaerts. In welgeteld vijf korte scènes komt hij in Blood Ties, het Tinseltown-debuut van Guillaume Canet als regisseur, hooguit tien minuten in beeld. In de huid van de explosieve crimineel Scarfo zorgt hij meteen voor vonken en vuur.

BLOOD TIES
BLOOD TIES (c) The Movie Database (TMDB)Blood Ties is de Amerikaanse remake van Jacques Maillots Les Liens Du Sang uit 2008 waarin Canet lui-même, de hoofdrol vertolkte. De toenmalige Franse personages uit de jaren tachtig zijn in Blood Ties native New Yorkers geworden in de jaren zeventig. En deze dubbele switch werkt. De bloedbanden uit de titel verwijzen naar die tussen Frank (Billy Crudup) en Chris (Clive Owen), een uitgekookt Tom and Jerry-duo.

Frank is een oprechte en hardwerkende flik. Zijn broer Chris daarentegen is een crapuul pur sang die na jaren brommen voorwaardelijk vrijkomt. Hij pleegt direct enkele koelbloedige moorden, een brutale overval, geeft de mooiste griet uit de achterbuurt (Mila Kunis) een meaning of life en zet zijn ex-vrouw/ex-junkie (Marion Cotillard, in het echte leven mevrouw Canet) aan het hoofd van een bordeelketen. Yes, Chris is back in town en het milieu beseft meteen dat hij zich vastbijt in het rottende klokhuis van The Big Apple. De twee broers komen uiteraard tegenover elkaar te staan in de straten van New York! Vervolg op het scherm.

BLOOD TIES
BLOOD TIES (c) The Movie Database (TMDB)


Blood Ties is stilistisch en spannend Shakespeariaans broederverhaal dat zich afspeelt tegen een verzorgd en sfeervol gereconstrueerd tijdsbeeld (knappe kledij, blinkende oldtimers én swingende muziek). Bovendien is deze misdaadthriller met metier in beeld gezet, maar de talrijke nevenverhalen en de vele karaktersettingen zorgen voor enkele valse noten. De heel sterke ensemblecast (let ook op veteraan James Caan) zorgt wel voor gensters. En uiteraard is er ook de intense vertolking als Scarfo van Matthias Schoenaerts alias The New Brando of Antwerp.

GENRE: misdaad
JAAR: 2023
REGISSEUR: Guillaume Canet
CAST: Clive Owen, Billy Crudup, Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldana, Matthias Schoenaerts, James Caan
LAND: USA, Frankrijk

Related posts