Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Burt Young is overleden
BURT YOUNG (c) IMDB Pro
Nieuws

Burt Young is overleden 

Burt Young, een voormalige bokser die de rol van Paulie speelde in zes Rocky-films aan de zijde van Sylvester Stallone en een Oscarnominatie voor bijrol kreeg voor zijn rol in het origineel uit 1976, is op 83-jarige leeftijd overleden.

Hij stierf op 8 oktober in Los Angeles, en dat nieuws werd bevestigd door zijn dochter, Anne Morea Steingieser aan The New York Times. Stallone deelde een eerbetoon aan Young op Instagram na het nieuws over zijn dood en schreef: “Aan mijn beste vriend, Burt Young, je was een ongelooflijke man en artiest, ik en de wereld zullen je heel erg missen.”

Met een achtergrond als marinier en professioneel bokser bracht Young diepgang in de personages die hij speelde. Als Paulie Pennino – Rocky’s trainer en de broer van Adrian (Talia Shire), Rocky’s toekomstige vrouw – werd Young een vaste waarde binnen de franchise. Hij herhaalde de rol tijdens de hele serie, van de eerste film tot Rocky Balboa in 2006.

Burt Young werd geboren in Queens op 30 april 1940. Zijn vader was een plaatwerker die later leraar en decaan werd op een middelbare school en zijn moeder was kleermaker. Met de hulp van zijn vader ging Young bij de U.S. Marines voordat hij 16 werd en hij loog over zijn leeftijd. Tijdens zijn diensttijd bokste Young naar eigen zeggen en won 32 van de 34 gevechten tijdens zijn verblijf van twee jaar in Okinawa. Toen hij uit dienst kwam, nam hij banen aan als tapijtreiniger, verkoper en installateur.

In de loop van zijn carrière vergaarde Young meer dan 160 film- en televisierollen. De acteur stond bekend om zijn stoere rol in Roman Polanski’s Chinatown en Sergio Leone’s Once Upon a Time in America. Hij speelde onder andere in MASH, Walker, Texas Ranger en Law & Order.

Related posts