Subscribe Now
Trending News

Blog Post

EXPEND4BLES
SYLVESTER STALLONE in EXPEND4BLES (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

EXPEND4BLES 

Eigenlijk zat er niemand op te wachten – getuige de grote flop die hij geworden is – maar de vierde Expendables-film is een feit. De titel Expend4bles is al even ongelukkig gekozen als de hele opzet van deze teringzooi. Het grote probleem van deze troep is het ontbreken van filmsterren. Waren de eerste delen best nog wel leuk om een paar oude knarren uit het actiegenre nog eens verzameld te zien, dan is dat met deze film helemaal niet het geval.

Sylvester Stallone staat nog wel torenhoog op de affiche van deze draak, maar wegens bepaalde redenen die we spoilergewijs niet mogen of kunnen verklappen is zijn screentijd beperkt tot een paar minuten. Voor de rest wordt de film volledig gedragen door de onkunde van Jason Statham, 50 Cent, Dolph Lundgren en godbetert Megan Fox. Jawel!

50 CENT
50 CENT in EXPEND4BLES (c) The Movie Database (TMDB)


Het verhaal is niet meer dan James Bond voor dummies. Een terrorist ontfutselt uit Libië een paar kernwapens en om een Derde Wereldoorlog te voorkomen worden de Expendables op pad gestuurd. Op een paar stomme, compleet voorspelbare twists na heeft deze onkunde van Scott Waugh die eerder de te mijden Need for Speed en Act Of Valor maakte, niets te bieden. Tenzij je je tevreden houdt met afgelikte machograppen en pompeuze rockmuziek die niet zou misstaan bij pakweg Rocky III.

Geen enkel cliché wordt uit de weg gegaan, zelfs niet het onvermijdelijke (Don’t Fear) The Reaper van Blue Öyster Cult wanneer iemand het loodje legt. Naast exploderende vliegtuigen en jeeps die overkop gaan – allemaal gebracht als tenenkrommende CGI – kunnen we voor wie het nog wist ook nog leren wat een golden shower is of wordt het Fast & Furious-gewijs een familieonderonsje. Gelukkig zijn we gespaard gebleven van een barbecue, wel mag de immer irritante Statham met opgeheven hoofd declameren dat hij samen met het al even dwaze en strontvervelende Meg 2: The Trench tot nu toe de twee slechtste films van 2023 op zijn naam heeft staan. Dit maar om te zeggen dat Expend4bles geen minuut van je leven – laat staan een eurocent – waard is.

GENRE: actie
JAAR: 2013
REGISSEUR: Scott Waugh
CAST: Jason Statham, Sylvester Stallone, Curtis “50 Cent” Jackson, Megan Fox, Dolph Lundgren, Tony Jaa, Iko Uwais, Randy Couture, Andy García
LAND: USA

Related posts