Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Derde film voor Lea Mysius
LÉA MYSIUS (c) IMDB Pro
Nieuws

Derde film voor Lea Mysius 

De Franse schrijfster-regisseuse Lea Mysius gaat haar derde speelfilm schrijven en regisseren, het wordt deze keer een bewerking van Laurent Mauvigniers bestseller The Birthday Party (Histoires De La Nuit).

Het verhaal speelt zich af in een gehucht op het Franse platteland en volgt een man en zijn vrouw, hun dochter en een artistieke buurvrouw. Terwijl de man een verrassing plant voor de verjaardag van zijn vrouw, beginnen onverklaarbare gebeurtenissen het rustige bestaan van het gehucht te verstoren, voordat het verandert in een nachtmerrieachtige keten van gebeurtenissen wanneer de nacht valt.

Mauvigniers roman stond op de longlist voor de International Booker Prize van 2023. De film is in pre-productie en de opnames zijn gepland voor mei 2024. De cast moet nog bevestigd worden.

Lea Mysius is regelmatig te zien in Cannes. Haar debuut Ava ging in première in de Critics’ Week van Cannes in 2017, waar het de SACD-prijs won, en haar tweede titel, het bovennatuurlijke psychodrama Les Cinq Diables ging in première in de Directors’ Fortnight van Cannes in 2022. Ze schreef ook de scenario’s voor Claire Denis’ Stars At Noon, Arnaud Desplechin’s Ismael’s Ghosts en Oh Mercy! en Jacques Audiard’s Paris, 13th District.

Related posts