Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Scarlett Johansson onderneemt juridische stappen tegen een AI-app
SCARLETT JOHANSSON in LUCY (c) The Movie Database (TMDB
Nieuws

Scarlett Johansson onderneemt juridische stappen tegen een AI-app 

Scarlett Johansson onderneemt juridische stappen tegen een AI-app die onlangs haar naam en gelijkenis gebruikte voor online-advertenties. In een verklaring aan Variety over de zaak zei Kevin Yorn, de advocaat van Johasson, dat de actrice en haar team de zaak aanpakken en dat ze het niet door de vingers zien of licht opvatten.

“We nemen deze dingen niet licht op. Zoals gebruikelijk in deze omstandigheden, zullen we dit aanpakken met alle juridische middelen die we hebben,” zei Yorn. De advertentie met een digitaal nagemaakte Johansson verscheen eind oktober voor het eerst op internet. Daarin was Johansson te zien terwijl ze reclame maakte voor het gebruik van een beeldgenererende Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar. Het beeld is geript van een samenwerking die ze deed met de liefdadigheidsinstelling Omaze.

Hoewel er notities en kleine lettertjes onder de advertentie staan waarin staat dat Johansson niet actief betrokken is, heeft dat Johansson er niet van weerhouden om stappen te ondernemen. Voorlopig is de app – gemaakt door Convert Software – nog steeds in meerdere vormen beschikbaar op mobiele apparaten.

Related posts