Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE MARVELS
THE MARVELS (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

THE MARVELS 

Legt Marvel met hun nieuwste film alweer een zinloze prent op de stapel of brengt The Marvels een frisse wind aan de Marvel-moeheid waaronder de meeste fans beginnen lijden?

Carol Danvers, alias Captain Marvel, heeft haar identiteit heroverd op de tirannieke Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Maar door onbedoelde gevolgen draagt Carol de last van een gedestabiliseerd universum. Als haar taken haar naar een abnormaal wormgat sturen dat verbonden is met een Kree-revolutionair, raken haar krachten verstrikt met die van Jersey City superfan Kamala Khan, alias Ms. Marvel, en Carol’s vervreemde nichtje, nu S.A.B.E.R.- astronaut, Captain Monica Rambeau. Dit onwaarschijnlijke trio moet leren samenwerken om het universum te redden.

BRIE LARSON
BRIE LARSON in THE MARVELS (c) The Movie Database (TMDB)

Voor iedereen die graag enige context wenst rond de personages uit The Marvels is het aangeraden om volgende films en series te ontdekken of te herbekijken: Captain Marvel, om het verhaal van Carol Danvers te ontdekken. Gevolgd door WandaVision zodat je weet hoe de ondertussen volwassen Monica Rambeau uit Captain Marvel aan haar krachten komt en de serie Ms Marvel om alles te weten te komen over Kamala Khan en de krachten die haar magische armband draagt.

Indien je geen zin hebt om al deze zaken te bekijken, geven wij jou alvast graag een korte samenvatting. Captain Marvel is momenteel één van de meest sterke personages in het huidige MCU. Monica Rambeau, de nicht van Carol Denvers, voelt zich in de steek gelaten door haar tante en heeft niet zo lang geleden krachten gekregen nadat ze door een magisch krachtveld , gemaakt door The Scarlet Witch in WandaVision, gelopen is. En niet te vergeten de jongste telg in de Marvel-familie Kamala Khan die enorme fan is van Captain Marvel en magische krachten krijgt door een oud familie-erfstuk in de vorm van een armband. Zo, nu is iedereen bij en kunnen we zorgeloos inzoomen op The Marvels.

THE MARVELS
THE MARVELS (c) The Movie Database (TMDB)

Opnieuw brengt Marvel jammer genoeg een verhaal dat niet sterk in zijn schoenen staat en actiescènes die je net niet op het puntje van jouw stoel laten zitten. Wanneer er zelfs niet meer enthousiast geroepen wordt bij één of twee onverwachte cameo’s weet je hoe moeilijk Marvel het te verduren heeft.

Is The Marvels de next-big-thing in het MCU? Verre van. Maar wat is het dan wel? Deze film brengt nog eens wat female power naar het MCU waarvan we eigenlijk veel meer van zouden mogen zien. De band tussen de drie personages werkt vanaf de eerste minuut en schept een leuke sfeer doorheen heel de film. Ook humor is voldoende aanwezig en zelfs heel schattige momenten wanneer de Flerken (een speciaal soort ruimtekat) in beeld komen.

THE MARVELS
THE MARVELS (c) The Movie Database (TMDB)


Blijf zeker ook zitten voor de credit scène, want die wil je echt wel gezien hebben en opent deuren voor toekomstige projecten die bij Marvel in de pijplijn zitten. Met een speelduur van 1 uur en 45 minuten is The Marvels ook de kortste langspeelfilm van het MCU. Ook een leuk weetje is dat, ondanks dit de 33ste film in het Marvel Cinematic Universe is, het de eerste keer is dat Marvel voor een Afrikaanse, vrouwelijke regisseur gekozen heeft. Wetende dat het ook de eerste keer is dat een moslimvrouw de hoofdrol vertolkt in een MCU-film, vinden we dit toch een goed en bold statement van Marvel en bewijzen ze nog maar eens hoe open ze staan voor diversiteit.

Meer kunnen we eigenlijk niet vertellen over The Marvels. Verwacht je dus zeker niet aan een al te spannend verhaal, maar haal vreugde uit de humor tussen de drie superhelden samen. En blijf zeker zitten tijdens de credits, want geloof ons… Het zal de moeite zijn.

GENRE: superhelden
JAAR: 2023
REGISSEUR: Nia DaCosta
CAST: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Zawe Ahston, Gary Lewis, Park Seo-joon, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Saagar Shaikh, Samuel L. Jackson
LAND: USA

Related posts