Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MOLLY MANNING WALKER TRIOMFEERT OP ZAGREB FILM FESTIVAL
MOLLY MANNING WALKER ('c) BART BAEVEGEMS
Nieuws

MOLLY MANNING WALKER TRIOMFEERT OP ZAGREB FILM FESTIVAL 

De 21e editie van het Zagreb Film Festival vond plaats van 6 tot 12 november in verschillende bioscopen in de Kroatische hoofdstad, terwijl 14 andere steden en gemeenten in het hele land de films van het festival lieten zien.

How to Have Sex van Molly Manning Walker werd uitgeroepen tot de duidelijke winnaar van de Gouden Pram voor Beste Speelfilm. De jury, bestaande uit producent Renée Hansen Mlodyszewski, actrice-producent Labina Mitevska en filmmaker Sebastian Meise, benadrukten de vragen die de film hen dwong zichzelf te stellen en prezen de film voor zijn “onafhankelijke filmische visie, geweldige cast en intieme regie die allemaal laag voor laag onthullen hoe fragiel onze co-existentie is”.
Er werden ook Gouden Prammen uitgereikt in twee van de categorieën voor kortfilms. De jury, bestaande uit filmmakers Matjaž Ivanišin en Josip Lukić en festivaldirecteur Daniel Hadenius-Ebner, riep Please Make It Work van Daniel Soares uit tot winnaar in de internationale competitie en gaf een Speciale Vermelding aan Tits van Eivid Landsvik.

De 2023-editie van het Zagreb Film Festival zag ook de terugkeer van de Gouden Fiets Award, die wordt uitgereikt aan filmmakers die terugkeren naar het festival waar ze al eerder werk hebben vertoond. De jury, bestaande uit binnenlandse filmprofessionals Stanko Herceg, Višnja Skorin en Josip Žuvan, koos Ilker Çatak’s voor de LUX-Publieksprijs genomineerde Der Lehrerzimmer.

Related posts