Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person zegeviert op het Internationale Filmfestival van Genève
Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person (c) The Movie Database (TMDB)
Festivalnieuws

Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person zegeviert op het Internationale Filmfestival van Genève 

Het Internationale Filmfestival van Genève (GIFF) heeft zijn lijst met winnaars bekendgemaakt. Naast Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person, het speelfilmdebuut van de Canadese regisseur Ariane Louis-Seize, reikte het festival prijzen uit aan drie andere werken die sociale kwesties in de wereld van vandaag onderzoeken.

Dit jaar eerden de vier competitieve secties van het festival – speelfilms, series, immersieve ervaringen en Future Is Sensible (gericht op sociale kwesties en denkbeeldige toekomstige werelden) – regisseurs die urgente kwesties aanpakken die volledig in lijn zijn met een steeds complexer en veelzijdiger heden.

De jury van de International Feature Films Competition, werd voorgezeten door de Zwitserse regisseur Stéphanie Chuat en was verder samengesteld uit vier studenten van Zwitserse filmscholen en universiteiten. De grote winnaar werd Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person waarin een jong vampiermeisje en een verlegen middelbare scholier die door zijn leeftijdsgenoten wordt gepest, de wreedheid van de wereld proberen te bestrijden.

De jury van de International Series Competition, bestaande uit drie leden van het publiek, koos voor de hilarische en ontroerende Belgische serie The Club van Leander Verdievel en Zita Theunynck, die op een dappere en gezonde humoristische manier het wel en wee van drie koppels in kaart brengt die te maken hebben met de hoogte- en dieptepunten van PMA.

De jury van de Immersive Experiences Competition, onder leiding van drie professionals uit de creatieve industrie, kroonde Eternal Walkers van Hayoun Kwon uit Zuid-Korea tot hun kampioen, terwijl Kerren Lumer-Klabbers en Nora Landsrød’s Noorse satire The Architect in de sectie Future Is Sensible won.

Related posts