Subscribe Now
Trending News

Blog Post

GUILLERMO DEL TORO HEEFT ZIJN HOOFDROLSPELERS VOOR ZIJN FRANKENSTEIN
GUILLERMO DEL TORO (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

GUILLERMO DEL TORO HEEFT ZIJN HOOFDROLSPELERS VOOR ZIJN FRANKENSTEIN 

Guillermo del Toro’s Frankenstein gaat naar verluidt naar Netflix. De iconische roman van Mary Shelley uit 1818, die meestal wordt gezien als het begin van het moderne sciencefictiongenre, is al vele malen verfilmd, het bekendst in James Whale’s Frankenstein uit 1931, waarmee een succesvolle reeks Universal-monsterfilms van start ging.

Deadline meldt momenteel dat del Toro’s Frankenstein verder gaat op Netflix na zijn stop-motion animatiefilm Pinocchio. Volgens hen is de regisseur momenteel in gesprek met drie grote sterren voor hoofdrollen in zijn Frankenstein-versie: Andrew Garfield, Oscar Isaac en Mia Goth.

Isaac noch Garfield hebben veel ervaring in het horrorgenre (hoewel Isaac de stem van Gomez heeft ingesproken in de geanimeerde Addams Family-films), maar Goth is een kant-en-klare scream queen na rollen in X, Pearl, Suspiria 2018, A Cure for Wellness en Infinity Pool.

Zijn Frankenstein zou ook perfect passen bij hoe de personages zich door de decennia heen op het scherm hebben ontwikkeld. De grote Frankenstein-franchise die ontstond na die van Universal kwam van het Britse Hammer Films, dat met hun films lugubere kleuren, seksualiteit en geweld in het verhaal bracht, te beginnen met The Curse of Frankenstein uit 1957 met Christopher Lee en Peter Cushing.

Del Toro is een uitstekende persoon om een nieuwe Frankenstein-film te maken. In zijn eerdere werken, waaronder Pan’s Labyrinth en Crimson Peak, heeft de regisseur donkere volwassen thema’s naar sprookjes moeiteloos tot leven gebracht in een gotische sfeer.

Related posts