Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CHILEENSE TITELS ZEGEVIEREN OP HET STOCKHOLM INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
THE SETTLERS (c) The Movie Database (TMDB)
Festivalnieuws

CHILEENSE TITELS ZEGEVIEREN OP HET STOCKHOLM INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 

Het Bronzen Paard van Stockholm gaat dit jaar naar The Settlers van Felipe Gálvez Haberle. 2023 was een sterk jaar voor de Chileense film in Stockholm. Tijdens de 34e editie van het Stockholm International Film Festival werd Felipe Gálvez Haberle’s speelfilmdebuut er de grote winnaar. Deze revisionistische western die zich afspeelt in het zuidelijkste deel van Chili aan het eind van de 19e eeuw en gaat over de brute behandeling van de inheemse Ona-bevolking wordt Chili’s inzending voor de Oscars van 2024.

Ook uit Chili komen de winnaars van de Stockholm Awards voor Beste Documentaire en Beste Korte Film – respectievelijk Maite Alberdi’s eerdere Sundance-winnaar The Eternal Memory en Nemo Arancibia’s Cuarto de Hora.

Een andere succesvolle winnaar was Molly Manning Walker uit het Verenigd Koninkrijk, die zowel de prijs voor Beste Regisseur als de prijs voor Beste Eerste Speelfilm in de wacht sleepte voor How to Have Sex.

Een dubbele overwinning werd ook behaald door de hoofdrolspelers in de Braziliaans-Portugese film Toll die geregisseerd werd door Carolina Markowicz, waarbij de prijs voor Beste Actrice naar Maeve Jinkins ging en het mannelijke equivalent naar Kauan Alvarenga. Eerder tijdens het festival werden speciale carrièreprijzen uitgereikt aan Ethan Hawke, Catherine Breillat en Ken Loach.

Related posts