Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DE KEUZE VAN EBEN YEHEMDI
Eben Yehemdi
De keuze van

DE KEUZE VAN EBEN YEHEMDI 

Eben Yehemdi is een Belgische actrice en model die vooral bekend werd van haar rollen in Mr. K , Zillion naast Charlotte Timmers, als Dorien in de serie Amigo’s en Norah Verhoeven in de serie Beyond Black Beauty. De in 2002 geboren Brusselse is deze dagen te zien als één van de castleden van de populaire serie 2DEZIT. Dat haar hart voor film slaat bewijst ze met haar “de keuze van”-selectie die ze met plezier naar Fast Forward doorstuurde.

DESERT FLOWER (2009)

Desert Flower is een film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Waris Dirie is een Somalische vrouw die ontsnapt aan haar traditionele achtergrond en naar Londen vlucht. Daar groeit ze uit tot een internationaal bekend topmodel en mensenrechtenactiviste. Desert Flower is een enorm aangrijpende film die lang is blijven hangen bij mij. De hoofdacteurs stellen zich heel kwetsbaar op doorheen de hele film en geven elkaar veel in elke scène. Van zo’n samenspel kan ik echt genieten en veel uit leren. Zakdoekjes zijn trouwens bij deze film zeker geen overbodige luxe, het is een emotionele roadtrip van begin tot einde.


MOON (2009)

Een sciencefictionfilm dat het verhaal van Sam Bell volgt, een astronaut die alleen is in de ruimte. Super intrigerende film die vooral door één acteur (Sam Rockwell) wordt gespeeld. Sci-fi is geen makkelijk genre en ook al had Moon een vrij laag budget, kwam alles mooi tot zijn recht, van special effects tot screenplay. Zeker en vast de moeite, ook als je geen sciencefictionfan bent.



SHOT CALLER (2017)

Succesvolle zakenman belandt in de gevangenis en transformeert tot een koelbloedige crimineel. Shot Caller heeft alles; geweldig geregisseerd, supergoede editing en het spel was fenomenaal. Ik kende Nikolaj Coaster-Waldau eerst van Game of Thrones en zijn range van spelen was zo goed in deze film dat ik een paar keer op de pauzeknop heb moeten duwen. De film heeft ook 2 tijdlijnen, het verleden en het heden, wat ik altijd zo leuk vind.



MÄDCHEN IN UNIFORM (1958)

Mädchen in Uniform is een Duitse film met Lilli Palmer en Romy Schneider
over taboe op een kostschool en hetgeen mij het meest verblufte tijdens de film is het acteren. Ik ben een enorme fan van kleine details tijdens scènes en spoel daarom heel vaak terug tijdens films. Palmer en Schneider zijn koplopers in details in scènes steken; van een deurframe vastgrijpen om stabiliteit te zoeken tot kleine subtiele pauzes. Heel triestige film ook, wat je nog meer in het verhaal sleept. De hele cast is geweldig en de Duitse taal geeft een ruw gevoel aan deze film wat het, naar mijn mening, nog mooier maakt.



MARTHA MARCY MAY MARLENE (2011)

Al heeft deze film een bekende cast, was de film zelf minder populair. Martha Marcy May Marlene gaat over een jonge vrouw dat ontsnapt uit een sekte en intrekt bij haar zus. Een psychologische thriller dat heel mooi verteld wordt. Het schetst een klaar beeld over PTSS, paranoia en angststoornissen, hier gespeeld door Elizabeth Olsen. En als er één ding is over Elizabeth Olsen haar werk, is dat ze keer op keer prachtig spel neerzet. Martha was een heel moeilijk personage, één dat ik ooit ook hoop neer te zetten. Olsen heeft enorm veel van haarzelf gegeven hier en is immens ontwapenend. Ik heb me regelmatig ongemakkelijk gevoeld tijdens deze film en luidop tegen mijn papa gezegd “het is er los over”.

Related posts