Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CELINE SCIAMMA HAALT UIT NAAR MARTIN SCORSESE
CÉLINE SCIAMMA (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

CELINE SCIAMMA HAALT UIT NAAR MARTIN SCORSESE 

Celine Sciamma gaf in Spanje tijdens een masterclass in Spanje een uitleg waarom het maken van een 3 uur durende film de “cinema” niet ten goede komt en dit eigenlijk volgens haar narcisme is. Uiteraard had ze het over Martin Scorsese en zijn epos Killers Of The Flower Moon.

“Weet je, ze beweren dat “cinema stervende is”. Het is de enige kunst waarvan ze altijd zeggen dat die “stervende” is, en het is niet eens waar, want er zijn genoeg films die veel geld opbrengen. Ik maak korte films omdat ik ruimte probeer te maken voor anderen. Als je een film van drie uur maakt, betekent dat de bioscopen maar drie vertoningen van jouw film per dag kunnen programmeren. Als je een film van drie uur maakt, ben je een egoïstische activist en niet van de cinema.”, aldus Sciamma.

De regisseuse van Portrait of A Lady on Fire is de laatste tijd in een boze bui. Afgelopen maart beweerde ze dat ze klaar was met filmfestivals en beschreef ze die als “vreugdeloze, speculatieve competities”. En toch, bezocht ze zes maanden later het Filmfestival van Venetië om haar nieuwe korte film te vertonen.

Related posts