Subscribe Now
Trending News

Blog Post

LIMBO
LIMBO (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

LIMBO 

Het voorportaal van de hel of de vergetelheid. Slechts een paar omschrijvingen voor de term “limbo”. Het dystopische Hong Kong die de makers je voorschotelen laat er vanaf het begin geen twijfel over bestaan: Limbo in Hong Kong-versie. Die verbluffende zwart-wit fotografie versterkt dat beeld alleen maar in al zijn duistere schoonheid en vuilheid. De regen valt met bakken uit de lucht. Angst, pijn en afval overheersen de krotten en verloederde appartementsblokken. Een samenleving waarin mensen letterlijk zeggen dat ze maar afval zijn voor de samenleving. De sfeer is dus direct gezet.

LIMBO
LIMBO (c) The Movie Database (TMDB)

In die verloederde rand van de samenleving situeert zich de zoektocht van de twee rechercheurs die we volgen tijdens deze thriller. Een beginnende politieagent Will Ren en zijn oudere collega Cham Lau voeren het onderzoek naar een brutale seriemoordenaar die een bloederig spoor achterlaat. Hun zoektocht brengt hun naar oude appartementsblokken en vuilniscontainers. Ondertussen wordt rechercheur Cham pijnlijk geconfronteerd met zijn verleden. En dat gaat hem parten spelen zoveel is heel snel duidelijk.

Het begin van een zenuwslopende en stresserende zoektocht die ver weg blijft van de mooie kanten van Hong Kong.  Dat resulteert in bijvoorbeeld een dubbele achtervolgingssequentie die je op het puntje van uw stoel zal houden. Het camerawerk van Siu Keung Cheng is om van te smullen.  Naast deze indrukwekkende cinematografie draagt ook de score van Kenji Kawai meer dan zijn steentje bij in deze spannende en meeslepende film. Vanaf de eersten noten beklijft de score en versterkt die nog meer de donkere dramatische sfeer.

LIMBO
LIMBO (c) The Movie Database (TMDB)

En dan nog iets kort over de geweldige cast. Met op kop de onvergetelijke Cya Liu als Wong To. In al die smerigheid en ellende is er Wong To. Hoe dat zij de evolutie van haar personage doorheen het verhaal vertolkt is fenomenaal en zo naturel . De twee rechercheurs worden geweldig vertolkt door Gordon Lam en Mason Lee.  De makers houden hun band en samenwerken heel strak door hun dialogen zo bondig en professioneel mogelijk te houden.  Zo zie je in de hele film ook maar één keer heel kort de echtgenote van de jonge rechercheur Will Ren. Een geweldige eerste kennismaking met het werk van regisseur Soi Cheang in deze strak geregisseerde en in beeld gezette thriller.


GENRE: drama, thriller
JAAR: 2021
REGISSEUR: Soi Cheang
CAST: Ka-Tung Lam, Yase Liu, Mason Lee
LAND: Hong Kong, China

Related posts