Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SCENARIST DAVID SCARPA RAADT TOCH CINEMAVERSIE VAN NAPOLEON AAN
NAPOLEON (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

SCENARIST DAVID SCARPA RAADT TOCH CINEMAVERSIE VAN NAPOLEON AAN 

Een vier uur durende cut van Ridley Scott’s Napoleon ligt dan wel in het verschiet, maar schrijver David Scarpa vindt toch dat de film in de bioscoop de uitblinker is. In een gesprek met IndieWire werd Scarpa gevraagd of hij boos was over iets dat eruit geknipt zou zijn en of hij liever een langere versie van de film had gezien, maar volgens de scenarist werkt de “strakkere vorm” van de theatrale versie beter.

“Ik heb gezien wat er in de langere versie zit maar zoals in de meeste films werkt het beter in een strakkere vorm,” zei Scarpa. Scarpa zei verder dat er geen manier was om het hele verhaal van Napoleon te vertellen en dat er daarom moest worden gesneden.

“Uiteindelijk moesten we keuzes maken in termen van wat er gefilmd werd, maar ook wat er in de cut terechtkwam. Ik denk niet dat je met een speelfilm het hele verhaal kunt vertellen,” zei Scarpa. “Je zou makkelijk vijf seizoenen van een serie over Napoleon kunnen maken en nog steeds niet aan het einde komen, in termen materiaal. Het is dus onvermijdelijk dat je keuzes moet maken. En dit is een vrij beknopte versie.”

Ridley Scott regisseerde naar een scenario geschreven door David Scarpa. Dit is de laatste samenwerking tussen Phoenix en Scott, nadat ze eerder samenwerkten in het veelgeprezen epische drama Gladiator uit 2000. Naast Phoenix spelen onder andere Vanessa Kirby, Tahar Rahim, Ben Miles, Ludivine Sagnier, Matthew Needham, Youssef Kerkour en Phil Cornwell mee.

Related posts