Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SHAZAM, FURY OF THE GODS
SHAZAM FURY OF THE GODS (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

SHAZAM, FURY OF THE GODS 

Als er één ding leuk is aan Shazam! Fury of the Gods dan is het wel dat je eindelijk nog eens een superheldenfilm hebt zonder dat je daarvoor tientallen andere films of series moet gezien hebben, wil je er iets van kunnen snappen. Helaas is dat zowat het enige goede nieuws want deze DC-film begint wel aardig maar het wordt gaandeweg zo banaal dat je net geen medelijden met jezelf krijgt.

Zoals zo vaak doet het verhaal in een superheldenfilm niet veel ter zake, en hoe dwaas het bedenksel ook is, vormt dit niet de zwakke schakel maar wel de omkleding ervan. De vele vreemden beesten of de draken zijn best wel oogverblindend, maar voor de rest zucht deze film veel te veel onder spuuglelijke CGI-effecten die ongewild een amateuristisch 90’s-sfeertje dragen, ook al refereert men met een T-shirt van The Goonies of een nummer van Bonnie Tyler (Holding Out for a Hero, wat best wel een leuke vondst is) maar al te graag naar de eighties.

SHAZAM

In dit tweede deel van Shazam! volgen we vijf vrienden die in de school alsmaar gepest worden maar met een vingerknip via het magische woord “Shazam!” transformeren in superhelden met spitsvondige scherpzinnigheid die aanschuurt tegen de humor van Deadpool waardoor deze franchise een genietbare afwisseling tussen de trouwe sjablonen van het superheldendom vormt.

Helaas zocht Sandberg zijn inspiratie veel te veel in het kinderachtige waardoor de  toverperkamenten, bewegende meubelen of een pen die uit zichzelf schrijft eerder op een uit de hand gelopen Harry Potter-parodie lijkt. Infantiele humor die niet werkt zoals bijvoorbeeld de monsterachtige eenhoorns die je je naar toe kan laten komen door hun een zakje Skittles toe te gooien of het dikkerdje van de bende die de homo van dienst is, en waarvan Sandberg het nodig vindt om daar nog eens een een grapje over te maken die niet werkt, en helemaal ongepast overkomt.

Het verhaal begint met de Shazam!-vrienden die er in hun thuisstad Philadelphia een zooitje van hebben gemaakt. Ook al hebben ze meer dan honderd levens gered vergeeft niemand hun dat ze de Benjamin Franklin Bridge met hun heldendaden hebben verwoest waardoor ze van de pers de bijnaam de Philly Fiascos krijgen. De cape wordt in de ring gegooid, maar de dochters van Atlas beslissen daar anders over. Wat precies hun doel is, behalve in het bezit te komen van de toverstaf die hun de goddelijke kracht geeft, wordt niet echt uitgelegd. Wel onthouden we dat David F. Sandberg die ook de eerste Shazam! draaide er wel is in geslaagd om Helen Mirren te strikken, maar niets met haar talent heeft aangevangen. Net zoals Lucy Liu van wie het duidelijk wordt waarom ze de laatste dertig jaar niet meer aan de bak kwam. 


GENRE : actie, superheldenfilms
JAAR : 2023
REGIE : David F. Sandberg
MET : Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Rachel Zegler, Adam Brody, Ross Butler, Meagan Good, Lucy Liu, Djimon Hounsou, Helen Mirren
LAND: USA

Related posts