Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CREED III
CREED III (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

CREED III 

Bij de oudere filmliefhebbers heeft de derde Creed zeker geen streepje voor. Toen bekend raakte dat Sylvester Stallone niet wilde meewerken aan het derde deel van deze franchise die hij mee had helpen groten worden lieten heel wat trouwe fans op de sociale media weten dat ze hiermee besloten hadden om hun kat naar de bioscoop te sturen. Deze keer worden niet de iconische trappen van het Museum of Art in Philadelphia opgelopen, wel zweet men zich te pletter om de hoogste top van Mulholland Drive te bereiken, want dit boksverhaal speelt zich deze keer volledig af in Los Angeles. En van Rocky Balboa is er op één zin na ook al geen sprake meer.

CREED III

Tijd dus voor een nieuwe bladzijde in het Creed-verhaal, hoewel dat een dubbeltje op zijn kant is. Adonis Creed (Michael B. Jordan) is ondertussen ook al een paar jaartjes ouder, en hij besluit om zich toe te leggen op het trainen. Naast de boksring is er nu eindelijk genoeg tijd voor zijn familie. Zijn doofstomme dochtertje Amara (Mila Davis-Kent) die ondertussen al op de basisschool zit, durft tot groot ongenoegen van moeder Bianca (Tessa Thompson) de boksbal al eens een mep te verkopen. Als daar maar geen spin-off van komt.

Veel familiale momenten dus in de derde Creed, misschien zelfs iets te veel. Hoewel alles zeer voorspelbaar verloopt en dit derde luik zonder twijfel de zwakste van de hele trilogie is, blijft het allemaal best wel leuk om naar te kijken. Het heroïsche aspect dat de Stallone-films zo typeerde is zo goed als verdwenen wat zonder meer een groot gemis is. Jordan kiest voor een videoclipachtige stijl en opteert voor het IMAX-beeld waardoor alles wel spectaculairder wordt, maar ook minder echt. Dat geldt zeker in het slotgevecht dat zo veel slow motions en cameratechniekjes bevat dat de essentie van de grote finale volledig verloren gaat. Creed smaakt best wel nog lekker, maar het uitmelken mag nu wel stoppen.

GENRE : drama, sport
JAAR : 2023
REGIE: Michael B. Jordan
MET :Michael B. Jordan,  Tessa Thompson, Jonathan Majors, Wood Harris, Phylicia Rashad
LAND: USA

Related posts