Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ANYONE BUT YOU
SYDNEY SWEENEY & GLEN POWELL in ANYONE BUT YOU (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

ANYONE BUT YOU 

Liefde op het eerste gezicht. Zo voelt het voor Bea en Ben wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten en de avond van hun leven beleven. Helaas duren mooie liedjes niet lang, want de ochtend na hun eerste date gebeurt er iets waardoor de twee een intense haat beginnen dragen voor elkaar. Enkele maanden later gaat Bea naar Australië voor de trouw van haar zus Halle. Ze schrikt zich rot wanneer blijkt dat de vrouw waarmee haar zus gaat trouwen ook de beste vriendin is van Ben. De twee maken een deal om hun geschillen opzij te zetten en te doen alsof ze stapelverliefd zijn op elkaar, in de hoop om zo terug kans te maken bij hun vorige geliefden voor wie ze nog hevige gevoelens hebben.

Anyone But You (c) The Movie Database (TMDB)

Sydney Sweeney mag de afgelopen jaren met trots de titel dragen van rijzende ster. Sweeney bewees na haar rol in de serie Euphoria dat ze veel meer in haar mars heeft. Zo speelde ze onder andere de hoofdrol in het onderschatte The Voyeurs en was ze vorig jaar nog te zien in de beklijvende film Reality. Ook in Anyone but you smijt ze al haar charmes en klungelige enthousiasme in de strijd. En toegegeven, naast een geweldige actrice blijft het toch ook een prachtvrouw om naar te kijken. Dat we nog veel van Sweeney mogen verwachten is zeker. Zo zal ze later dit jaar ook te zien zijn in Madame Web en Immaculate. Dat ze de kneepjes van de filmindustrie begint te kennen is ook in deze film duidelijk, want naast de hoofdrol is ze ook producer van deze prent. Aan de zijde van Sweeney staat nog een rijzende acteur genaamd Glen Powell. Hij passeerde eerder al de revue in de box-office hit Top Gun: Maverick, Devotion en zal ook te zien zijn in de Twisters, de sequel op Twister. Op gebied van casting zijn Sydney en Glenn aan elkaar gewaagd. Ook Glenn is een knappe bink die ook wel wat in zijn mars heeft op gebied van acteren. De liefde-haat passie tussen de twee spat van het scherm en zorgt er voor dat de film toch enige credibiliteit heeft.

Anyone But You (c) The Movie Database (TMDB)

Maar zelfs de passie tussen de twee hoofdrolspelers houdt de film niet recht. Anyone but you is de zoveelste slappe komedie die al vanaf de eerste minuut voorspelbaar is en soms een beetje overdreven aanvoelt. Je zal veel lachen bij het kijken van deze komedie, maar soms voelen de grappige momenten wel heel gemaakt aan. Het is dus zeker geen film die iedereen zal bekoren, maar de meesten wel een leuke, hersenloze popcornkomedie zal geven. De regisseur van deze film is Will Gluck. Gekend van onder andere Easy A, Peter Rabbit en Friends with Benefits bewees hij al eerder dat hij thuis is in de wereld van popcornkomedie. Ook bij Anyone but you is dit niet anders. Jammer genoeg heeft hij naar onze mening nog geen uitschieters van films gemaakt.

Anyone but you is een leuke, romantische komedie maar wel één die heel voorspelbaar aanvoelt. Ondanks de prachtige locaties in Australië en de romantische chemie tussen Sydney Sweeney en Glenn Powell zal de film snel in de vergeetput belanden. Voor deze film kan je gerust wachten tot hij op een streamingsdienst komt om hem gezellig thuis met wat snacks te bekijken.

Genre: Romantiek, Comedy
Jaar: 2024
Regisseur: Will Gluck
Cast: Sydney Sweeney, Glen Powell, Alexandra Shipp
Land: USA
Speelduur: 104 minuten

Related posts