Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Role Play
ROLE PLAY (C) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

Role Play 

De meeste koppels kennen het wel. Hoe hou je na jaren samen te zijn de relatie nog spannend en uitdagend? Dat is exact het punt in hun relatie waar Emma en Dave Brackett zich in bevinden. De meest logische oplossing die ze kunnen bedenken is een rollenspel. Ze spreken af om een andere identiteit aan te nemen, elkaar per toeval tegen te komen in de bar van één of ander hotel en zien waar de nacht hen brengt. Hun plannen lijken echter verstoord te worden wanneer een andere, oudere, man Emma aanspreekt. Al snel wordt duidelijk dat ze zelf niet zo eerlijk is over wie ze echt is en al langere tijd een andere rol speelt. Ze geraken verbonden in een net van leugens en dan gaan de poppen pas echt aan het dansen.

ROLE PLAY (C) The Movie Database (TMDB)

Veel valt er niet te zeggen over Role Play. Het verhaal begint intrigerend, spannend en uitdagend in de sexy zin van het woord. Het is pas na het eerste half uur dat de verhaallijn in elkaar begint te vallen en bij momenten zelf saai wordt. Het wordt een verhaal dat we al ontelbare keren in andere films gezien hebben en weinig spanning met zich meebrengt. De humor die doorheen de film verweven zit brengt je regelmatig aan het gniffelen, maar voelt toch ook heel geforceerd aan. Met hier en daar een plotwending die je al van mijlen ver ziet aankomen en je ogen toch even aan het rollen brengt.

De rol van Emma Brackett is naar Kaley Cuoco gegaan. Bekend van haar rol als Penny in The Big Bang Theory of het recente The Flight Attendant. Cuoco weet steeds op een leuke manier in haar personages te kruipen en is naar onze mening een ietwat onderschatte actrice. Ook in deze film is het verhaal in feite te min voor haar. Uiteraard laat haar dit niet tegenhouden om stoere prestaties te tonen.

Aan haar zijde staat David Oyelowo. Ook hij bewees in het verleden dat hij een straffe acteerprestatie kan neerzetten zoals in Selma, The Help en de recente Oscar-genomineerde kortfilm The After. In Role Play speelt hij de verwarde huisvader waarbij het helemaal ok is om niet mannelijk over te komen ten opzichte van zijn stoere vrouw. En hoewel Bill Nighy een belangrijke, maar ietwat vreemde, rol speelt in het begin van de film, is zijn schermtijd maar van korte duur. Wat je al vrij snel met een aantal vraagtekens laat zitten.

ROLE PLAY (C) The Movie Database (TMDB)

Role Play begint intrigerend, maar valt al snel aan diggelen waardoor het een heel lange zit kan worden. Hoewel de cast ieder op zich een leuke prestatie neerzet, kunnen ze niet tippen aan het verdere verloop van het verhaal. Voor deze kan je naar onze mening dus gerust wachten tot hij op Prime Video verschijnt of zelfs integraal aan je voorbij laten gaan. Denk dus eerst goed na vooraleer je aan dit rollenspel begint.


Genre: Actie, Romantiek, Komedie
Jaar: 2024
Regisseur: Thomas Vincent
Cast: Kaley Cuoco, David Oyelowo, Bill Nighy
Land: Frankrijk, Duitsland, USA
Speelduur: 101 minuten

Related posts