Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SIN
SIN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

SIN 

Sin is zo’n typische film waarvan je niet weet wat er met aan te vangen. Je vindt er zo goed als niks over op het net waardoor het lijkt of men deze neo-noir/thriller van de aardbol wil vegen en de weinige kritieken die je toch aantreft zijn niet bepaald bemoedigend om je aan deze trip te doen beginnen. Vreemd omdat dit een film is uit de Comumbia-stal. Dat hoeft natuurlijk geen garantie op succes te zijn, integendeel, wel als je de cast ziet. Zeg zelf: Gary Oldman, Ving Rhames en Brian Cox in een wraakthriller is op zich al reden genoeg om deze titel een kans te geven. Niet dat de sterren zelf daar wakker van lagen, want later zei Gary Oldman dat Sin ‘de slechtste film ooit is’ en het voor hem een taak was die hij alleen maar aanvaarde omdat hij net een scheiding achter de rug had.

Is de film dan zo slecht? Niet echt, hoewel daarmee alles is gezegd. Veel heeft te maken met de onkunde van de ondertussen overleden Michael Stevens wiens kleine filmografie vooral uitblinkt in kerstfilms. Stevens is jammer genoeg het soort filmmakers die denkt dat je met goede acteurs automatisch een garantie hebt voor een goede film. Niets is minder waar. Er wordt wel op redelijk niveau geacteerd, al was het maar omdat je klasbakken zoals Gary Oldman nooit echt slecht ziet spelen, hooguit zijn ze zoals in Sin een ongeleid projectiel.

VING RHAMES in SIN (c) The Movie Database (TMDB)
VING RHAMES in SIN (c) The Movie Database (TMDB)

Het scenario is niet meer dan een rechttoe-rechtaan wraakverhaal die uitmondt als een 90’s achtige televisiethriller. Ving Rhames is Eddie Burns die als een agent in Reno alles van zichzelf gaf om zijn job naar behoren uit te voeren. Het enige wat hij eraan overhield is een verzuurde kijk op het leven en een arm minder. Hoe dat laatste is gebeurd komen we te weten door klungelige flashbacks terwijl hij ondertussen moet afrekenen met de mysterieuze Charlie Strom (Gary Oldman) die het op zijn zus Cassie (Kerry Washington) heeft gemunt.

Het hoeft niemand te verbazen dat het ene met het andere te maken heeft waardoor Sin uiterst voorspelbaar is, met ongerijmdheden en toevalligheden die net iets teveel van het goede zijn waardoor alles als een gemiste kans aanvoelt . Het enige waar de kijker kan van genieten is Gary Oldman als losgelaten psychopaat die lekker over the top mag gaan.

Genre: misdaad
Jaar: 2003
Regisseur: Michael Stevens
Cast: Gary Oldman, Ving Rhames, Kerry Washington, Alicia Coppola, Chris Spencer, Bill Sage, Brian Cox, Gregg Henry, Arie Verveen
Land: USA
Speelduur: 107 minuten

Related posts