Subscribe Now
Trending News

Blog Post

M. EMMET WALSH OVERLEDEN
M. EMMET WALSH in BLADE RUNNER (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

M. EMMET WALSH OVERLEDEN 

M. Emmet Walsh, de bekende karakteracteur uit Blade Runner, Blood Simple, Ordinary People, Knives Out, My Best Friend’s Wedding, Slap Shot en meer dan 200 andere films is dinsdag overleden. Hij werd 88. Manager Sandy Joseph vertelde aan Deadline dat Walsh stierf aan een hartstilstand.

Walsh werd geboren op 22 maart 1935 in Ogdensburg, NY en groeide op in het landelijke Vermont. Hij begon zijn filmcarrière als gast in tv-series aan het einde van de jaren 60 voordat hij bijrollen kreeg in films als Alice’s Restaurant, Little Big Man en Escape from the Planet of the Apes.

Hij verscheen ook op het witte doek in filmhits uit de jaren 70 als Serpico, The Jerk, They Might Be Giants, Straight Time, What’s Up, Doc? en Slap Shot. Hij bleef regelmatig werken in de jaren 1980 tot in de jaren 2020, en verscheen in populaire films zoals het debuut Blood Simple van de gebroeders Coen uit 1984 en hun tweede speelfilm Raising Arizona. Hij speelde ook in het Robert Redford gevangenisdrama Brubaker, Ordinary People, Blade Runner, Fletch en Critters.

Related posts