Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PIECES OF A WOMAN
VANESSA KIRBY in PIECES OF A WOMAN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

PIECES OF A WOMAN 

Martha en Sean, een echtpaar uit Boston, verwachten dolenthousiast hun eerste kindje. Wanneer de baby vervolgens tijdens een heel moeilijke thuisbevalling in de handen van een wat verwarde en onzekere vroedvrouw als blue baby op de wereld komt en kort daarna sterft, wordt Martha’s leven ontspoord door diepe rouw. Ook Sean kan dit enorme verlies moeilijk verwerken. De gebeurtenis heeft een immense impact op het huwelijk. Ook Martha’s ontwrichte relatie met haar dominante moeder wordt bovendien nog complexer, zeker wanneer de moeder in tegenstelling tot Martha een rechtszaak tegen de vroedvrouw wil aanspannen.

VANESSA KIRBY in PIECES OF A WOMAN (c) The Movie Database (TMDB)
VANESSA KIRBY in PIECES OF A WOMAN (c) The Movie Database (TMDB)

Pieces of a Woman van de Hongaarse scenarist en topregisseur Kornél Mundruczó (Delta, White God, Jupiter’s Moon) is een verfilming van het toneelstuk dat hij samen met zijn levensgezellin Kata Wéber schreef. Het echtpaar weet beslist waarover ze het heeft want het koppel beleefde persoonlijk deze tragische omstandigheden.

Pieces of a Woman is een heel intens en uitermate beklemmend (die rauw realistische en aangrijpende 22 minuten durende in één ononderbroken shot-bevallingsproloog!) Amerikaans-Canadees psycho-relationeel drama dat fascineert van begin tot aan het einde. Als deze pakkende tragedie een boodschap meegeeft dan is het zeker dat Pieces Of A Woman helemaal niet te lijmen zijn. De regie is ronduit verbluffend en Vanessa Kirby, Shia LaBeouf en de stokoude Ellen Burstyn (Oscar-winnares voor Scorsese’s Alice Doesn’t Life Here Anymore) acteren op heel hoog niveau.

Genre: drama
Jaar: 2020
Regisseur: Kornél Mundruczó
Cast: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Molly Parker, Sarah Snook, Iliza Shlesinger, Benny Safdie, Jimmie Fails, Ellen Burstyn
Land: USA
Speelduur: 128 minuten

Related posts