Subscribe Now
Trending News

Blog Post

OPNAMES VAN ZONDAG DE NEGENSTE VAN KAT STEPPE ZIJN GESTART
KAT STEPPE (c) Frank Temmerman
België boven

OPNAMES VAN ZONDAG DE NEGENSTE VAN KAT STEPPE ZIJN GESTART 

Kat Steppe is gestart met de opnames van haar fictiedebuut Zondag de Negenste waarin Josse De Pauw en Peter Van den Begin de broers Horst en Franz Vandamme vertolken. Andere belangrijke rollen worden gespeeld door Frank Lammers, Kristien De Proost, Yoann Blanc en Edwige Bailly.

In deze Vlaamse film combineert Kat Steppe een fictief verhaal met haar voorliefde voor documentaire. Zo trok ze voor de filmopnames naar een authentieke bestaande arena, het Woonzorgcentrum OLV Antwerpen, waar bewoners met de ziekte van Alzheimer worden verzorgd. Een aantal bewoners spelen in hun alledaagsheid mee met de professionele acteurs. Paradiso brengt de film in 2025 uit in de Belgische bioscoop. 

Kat Steppe schreef het scenario en laat zich omringen door gevestigde waarden zoals D.O.P. Renaat Lambeets, monteur Jan Van Der Weken en script mentor Willem Wallyn. Steppe is gekend als maakster van de internationaal gerenommeerde reeks Taboe en ze maakte eerder ook de reeks Goed Volk waarvoor ze in 2017 de Prix Europe in ontvangst mocht nemen.

Zondag de Negenste
ZONDAG DE NEGENSTE (c) Kris Dewitte/ Panenka

Related posts