Subscribe Now
Trending News

Blog Post

LOUIS GOSSETT JR. IS OVERLEDEN
LOUISS GOSSETT JR. in AN OFFICER AND A GENTLEMAN (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

LOUIS GOSSETT JR. IS OVERLEDEN 

Louis Gossett Jr., die een Emmy won voor zijn baanbrekende rol in de miniserie Roots en een Oscar won voor An Officer and a Gentleman, is op 28 maart overleden in Santa Monica. Hij werd 87 jaar. Er werd geen doodsoorzaak opgegeven. Gossett, was de eerste zwarte acteur die een Oscar voor Beste Bijrol won. Hij werd geboren op 27 mei 1936 in Brooklyn, New York.

Gossett maakte zijn toneeldebuut op 17-jarige leeftijd. Hij zou al snel met succes auditie doen voor de Broadway productie Take a Giant Step en daarna een ster worden in een bijrol in A Raisin in the Sun uit 1959. Gossett was ook een vaste gast in de folkclubs van New York City in de jaren ’60. In de eighties werd hij wereldberoemd met zijn rol in An Officer and a Gentleman en als sidekick van Chuck Norris in Firewalker.

Related posts