Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CHERI
MICHELLE PFEIFFER in CHERI (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

CHERI 

Begin twintigste eeuw doorkruist de wufte bourgeoisie frivool opgetut en met opgeheven kin door de met poeder benevelde straten van Parijs. In pure Belle Époque-stijl heeft de knappe, verwende, vijfentwintigjarige rijkeluiszoon, Fred Peloux – alias Chéri – (Rupert Friend) al jaren een passionele relatie met de vijftigjarige Léa de Lonval (Michelle Pfeiffer), een bloedmooie en gefortuneerde courtisane op retraite.

MICHELLE PFEIFFER in CHERI (c) The Movie Database (TMDB)
MICHELLE PFEIFFER in CHERI (c) The Movie Database (TMDB)

Het ‘aparte’ stel heeft geen duidelijke toekomstplannen. De Lonval is in haar nopjes met het jonge vurige geweld en Chéri geniet van zijn inwijding in het onstuimige en lustige seksleven. Om sociaaleconomische redenen, sluw uit de wijde mouw geschud door Madama Peloux (Kathy Bates), Chéri’s moeder en Léa’s eeuwige rivale, raakt de dienstdoende adonis echter op zekere dag getrouwd met de negentienjarige Edmée, enige dochter van de rijke ex-prostituee Marie-Laure. De adorabele De Lonval kreunt en puft van smart. Haar claustrofobische korset laat geen amoureuze knieval toe. Na een half jaar wederzijds heimwee, treffen de ex-geliefden elkaar nog één keer en maken, ook mentaal, een definitief einde aan de schijnwerkelijkheid van voorheen.

Chéri is een fijnzinnige adaptatie van de gelijknamige en ophefmakende roman van de beruchte Franse schijfster en relfeministe Colette (1873-1954). Dit subtiele romantische drama wordt door het succesvolle Dangerous Liaisons-triootje: cineast Stephen Frears, scenarist Christopher Hampton en Michelle Pfeiffer, verheven tot een visueel verbluffend kostuumdrama en dito psychologisch intelligente milieuschets. Het fantastische camerawerk van klasbak Darius Khondij (Se7en, The Ninth Gate) en de zwierige speelse muziek van Alexandre Desplat krijg je er gratis bovenop.

Genre: kostuumdrama
Jaar: 2009
Regisseur: Stephen Frears
Cast: Michelle Pfeiffer, Rupert Friend, Felicity Jones, Kathy Bates
Land: Frankrijk, UK, Duitsland
Speelduur: 92 minuten

Related posts