Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Eleanor Coppola is overleden
ELEANOR COPPOLA (c) Dick Thomas Johnson - CC BY 2.0
Nieuws

Eleanor Coppola is overleden 

Eleanor Coppola, die een Emmy won voor de Apocalypse Now-documentaire Hearts of Darkness won is overleden. Ze was 61 jaar getrouwd met Francis Ford Coppola en overleed op 12 april 2024 in haar huis in Rutherford, CA. Ze was 87 jaar oud. Ze is ook de moeder van de Oscarwinnende filmmaker Sofia Coppola en Roman Coppola, voorzitter van American Zoetrope.

Eleanor Coppola won een Emmy en een DGA Award voor het filmen van Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse, de documentaire uit 1991 over het maken van haar man’s baanbrekende Vietnam-film Apocalypse Now. De productie van deze klassieker uit 1979 – die de Palme d’Or won in Cannes en genomineerd werd voor de Oscar voor Beste Film – werd geplaagd door problemen met het budget, de casting, het script, het weer en zelfs een opstand in de Filippijnen. Eleanor filmde de dagelijkse routine van Francis en legde opmerkelijke beelden achter de schermen vast.

Eleanor Coppola schreef en regisseerde ook Coda: Thirty Years Later, nog een blik achter de schermen van haar man bij het regisseren van zijn eerste film in 10 jaar, Youth Without Youth uit 2007.

Eleanor ging verder met het schrijven en regisseren van twee speelfilms met Paris Can Wait met Diane Lane, Arnaud Viard en Alec Baldwin in de hoofdrollen. Zo werd ze op 80-jarige leeftijd de oudste Amerikaanse regisseur ooit die een dramatisch speelfilmdebuut maakte.

Related posts