Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY #16
PRESS PLAY (c) Image by freepik
Press Play

PRESS PLAY #16 

Onze nieuwe Press Play vangen we aan bij het Britse Second Sight dat voor juni twee titels klaar heeft. The Sacrament is een Amerikaanse found footage horrorfilm uit 2013, geschreven en geregisseerd door Ti West. A. J. Bowen en Joe Swanberg spelen twee journalisten die de poging documenteren van hun collega (Kentucker Audley) om zijn zus (Amy Seimetz) op te sporen nadat ze zich heeft aangesloten bij een teruggetrokken religieuze commune. De plot is geïnspireerd op de waargebeurde gebeurtenissen van de Jonestown Massacre van 1978.

Daarnaast brengt Second Sight ook de Zuid-Koreaanse found footage horrorfilm Gonjiam: Haunted Asylum uit die in 2018 geregisseerd werd door Jung Bum-shik. De film is gebaseerd op een psychiatrisch ziekenhuis met dezelfde naam en heeft Wi Ha-joon, Park Ji-hyun, Oh Ah-yeon, Moon Ye-won, Park Sung-hoon, Yoo Je-yoon en Lee Seung-wook in de hoofdrollen.

Paramount brengt South Park: Bigger, Longer & Uncut uit op 4K,  een film uit 1999 gebaseerd op de animatieserie South Park.

Fun City Editions releaset Strangers Kiss, een Amerikaanse drama uit 1983, geregisseerd door Matthew Chapman en met in de hoofdrollen Peter Coyote, Victoria Tennant, Dan Shor en Blaine Novak. Het scenario van Chapman en Novak documenteert de achtergrond van Stanley Kubrick’s tweede film, Killer’s Kiss.

Zoals iedere week heeft Kino Lorber een hoop releases op Blu-ray klaar. Zo is er The Old Oak, de naar verluidt laatste film van Ken Loach die een schrijnend portret brengt van Noord Engelsen die zich verzetten tegen de komst van Syrische vluchtelingen.

Vervolgens komt Mouthpiece uit, een Canadese dramafilm uit 2018 geregisseerd door Patricia Rozema. De film draait om Cassandra, een vrouw die de begrafenis van haar moeder regelt.

Ook op Kino Lorber en Blu-ray komt Anna Boleyn uit, en wel de versie uit 1920 onder regie van Ernst Lubitsch. Koning Hendrik VIII wil trouwen met Anna Boleyn. Omdat hij van de paus niet mag scheiden van Catharina van Aragon, richt hij een eigen Engelse Kerk op.

Op 4K verschijnt bij Kino Lorber : Turbulence, een Amerikaanse actiethriller uit 1997 geregisseerd door Robert Butler, met in de hoofdrollen Ray Liotta en Lauren Holly. De seriemoordenaar Ryan Weaver wordt gearresteerd in New York City, al beweert hij onschuldig te zijn. Hij en een andere gevangene worden begeleid door vier US marshals op een commerciële vlucht van TransContinental Airlines. Hoewel het kerstavond is, is de 747 bijna leeg, met slechts elf mensen aan boord. Loopt dat wel goed af?


Ook Music Box uit 1989 onder regie van Costa-Gavras met Jessica Lange komt uit op 4K. Costa-Gavras won met deze film de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn.

We hebben ook een paar nieuwe titles van Warner Archive. Mr. & Mrs. Smith is een screwball comedy uit 1941 geregisseerd door Alfred Hitchcock met Carole Lombard en Robert Montgomery in de hoofdrollen. Mr. & Mrs. Smith was de enige pure komedie die Hitchcock in Amerika maakte en hij beweerde later dat hij er alleen mee instemde als gunst voor Lombard.

The Man I Love is een Amerikaanse film noir uit 1947 van Raoul Walsh. Het scenario is gebaseerd op de roman Night Shift van de Amerikaanse auteur Marita M. Wolff. De film met Ida Lupino gaat over de nachtclubzangeres Petey Brown die tijdens de feestdagen op bezoek gaat bij haar familie en betrokken raakt bij de problemen van haar broer en twee zussen.

Ook The Shining Hour, een Amerikaanse romantische dramafilm uit 1938 geregisseerd door Frank Borzage met Joan Crawford en Margaret Sullavan in de hoofdrollen, verschijnt op Warner Archive.

Ten slotte is er Act of Violence, een Amerikaanse film noir uit 1949 met Van Heflin, Robert Ryan en Janet Leigh, Mary Astor en Phyllis Thaxter in de hoofdrollen. De film, geregisseerd door Fred Zinnemann, was een van de eerste die de problemen van veteranen uit de Tweede Wereldoorlog aankaartte.

101 Films kondigt de release van de zwarte komedie A Shock to the System aan. Deze film verscheen in 1990, werd geregisseerd door Jan Egleson met Michael Caine, Swoosie Kurtz, Elizabeth McGovern en Peter Riegert in de hoofdrollen, en kreeg over het algemeen positieve kritieken van critici. Michael Caine speelt Graham Marshall, een leidinggevende man in een groot reclamebedrijf, die onverwacht wordt gepasseerd voor promotie ten gunste van zijn jongere rivaal Bob Benham.


We gaan eruit met de line-up van Eureka! voor juli dat uit twee Aziatische titels bestaat. Allereerst is er het sciencefictionspektakel Message from Space, wat het antwoord van de Toei Company was op het enorme kassucces Star Wars met internationale cast die wordt aangevoerd door Sonny Chiba, Vic Morrow en Etsuko Shihomi. Als tweede titel verschijnt Double Crossers, een wraakverhaal boordevol actie met in de hoofdrol de Zuid-Koreaanse acteur en martial artist Shin Il-ryong (The Dragon Lives Again) en met de legendarische Sammo Hung.

Related posts