Subscribe Now
Trending News

Blog Post

COLD IN JULY
COLD IN JULY (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

COLD IN JULY 

Don Johnson is nooit weggeweest, toch hadden we nooit gedacht dat de Miami Vice-ster ooit nog in een film als Cold In July zou schitteren. Akkoord, er was Machete of Django Unchained, maar die waren meer als gimmick bedoeld. Deze indiefilm van Jim Mickle, die eerder al opviel met de horrorfilm Stake Land en met We are what We are haalde in de Benelux haalde helaas niet eens de bioscoopzalen, een vertoning op een regenachtige namiddag tijdens het Filmfestival van Gent niet meegerekend.

COLD IN JULY (c) The Movie Database (TMDB)
COLD IN JULY (c) The Movie Database (TMDB)

Deze jonge Amerikaanse regisseur slaagde erin om Michael C. Hall (Dexter natuurlijk!) te strikken voor een heel ander soort rol: een brave huisvader die plotseling zonder dat zelf te willen in zijn woonkamer een inbreker neerknalt. De lokale politie feliciteert hem met de vangst, maar als zowel de vader van de overleden boef (Sam Shepard) als sheriff Jim Bob (Don Johnson in cowboyoutfit) op de proppen komen, lijkt het verhaal een heel andere wending te krijgen.

Meer vertellen over deze verfilming van het Joe R. Landsdale-boek zou doodzonde zijn, want het zijn net de onverwachte wendingen die voor een wervelende filmrit zorgen. Mickle weet perfect hoe een goede thriller eruit moet zien en graait met liefde uit de grote voorbeelden van de jaren 70 en 80 zoals bijv. William Friedkin, of zelfs John Carpenter. De acteerprestaties zijn schitterend en ook al kan je niet altijd het gemompel van Don Johnson begrijpen, toont de acteur wel wat charisma op het witte doek betekent.

Genre: actie, misdaad
Jaar: 2014
Regisseur: Jim Mickle
Cast: Michael C. Hall, Don Johnson, Sam Shepard, Vinessa Shaw, Nick Damici, Wyatt Russell
Land: USA
Speelduur: 110 minuten

Related posts