Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SON OF THE MASK
SON OF THE MASK (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

SON OF THE MASK 

In The Mask (1994) bewees Jim Carrey met elastische bravoure dat hij absoluut geen ‘groentje’ is als het op bekkentrekkerig acteerwerk aankomt. Deze leuke combinatie tussen animatie en acteurs werd een megasucces dankzij het special effects-bedrijf van George Lucas en Jim Carrey’s ‘rekbare’ vertolking. Door het forfait van Carrey is Lawrence Gutermans Son of the Mask – de langverwachte sequel – een onding van formaat.

Komiek Jamie Kennedy kruipt in de huid van Tim Avery, een klunzige wanna-be-animator met ambitie. Hij leeft samen met zijn parmantige echtgenote Tony in een sprookjesachtig huis in Fringe City. Op een dag brengt hun trouwe hond Otis een bizar masker huiswaarts. Tim trekt naar een groots opgezette Halloweenfuif en zet het masker op. De onzekere sul transformeert plots in een kleurrijke Playstation-hunk en zet meteen de party onstuimig naar zijn hand. Bruisend trekt hij huiswaarts en negen maanden later is de Son of the Mask een feit. 

SON OF THE MASK (c) The Movie Database (TMDB)
SON OF THE MASK (c) The Movie Database (TMDB)


De kersverse ouders zijn in de wolken. Wanneer Tony haar huishoudelijke taken tijdelijk moet inruilen voor een professionele opdracht ver van huis, blijft Tim alleen achter met de baby. Geen lachertje want de dreumes tovert een bundel aan bovennatuurlijke krachten uit zijn pampers. De uk beschikt over een lucide volwassen stem, danst en zingt als een variétéster, botst soepel tegen muren en het plafond en lanceert geisers urine in Tims aangezicht. Op de koop toe worden Tim en de krachtige hummel op de hielen gezeten door Loki, de Oud-Noorse god van het onheil, die zich koste wat het kost het masker en de baby wil toe-eigenen. 


Son of the Mask is een straight to dvd-prul en een regelrechte aanslag op het ‘gezonde verstand’. Het verhaal is incoherent, banaal en wansmakelijk. De onderbroekgrappen zijn infantiel en snert. De visueel verrijkende Tex Avery-stijl – let op de familienaam van het hoofdpersonage – uit het origineel, is een ondermaats geklungel en de batterij aan CGI-effecten rond de baby zijn niet om aan te zien. Bovendien is Jamie Kennedy een mislukte cartooneske versie van smoelentrekker Carrey en zijn Alan Cumming als Loki en Bob Hoskins in de rol van Orin, historisch slecht. Verpest je vrije tijd niet en laat dit sullig slapstick, teleurstellend en vernederend vehikel, stof vergaren op de plank der vergetelheid.

Genre: komedie
Jaar: 2005
Regisseur: Lawrence Guterman
Cast: Jamie Kennedy, Alan Cumming, Traylor Howard, Steven Wright, Kal Penn, Bob Hoskins
Land: USA
Speelduur: 86 minuten

Related posts