Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY #19
Press Play (c) Image by freepik
Press Play

PRESS PLAY #19 

Welkom bij een nieuwe Press Play en die beginnen we met Kino Lorber die de 4K uitbrengt van Bad Boys, het misdaaddrama uit 1983 dat zich afspeelt in een jeugdgevangenis, met Sean Penn, Esai Morales en Clancy Brown, Alan Ruck en Ally Sheedy. De film is geregisseerd door Rick Rosenthal. De originele muziek werd gecomponeerd door Bill Conti.

Eveneens op 4K bij Kino Lorber is Nightmare Beach (ook uitgebracht als Welcome to Spring Break), een slasherfilm uit 1989 geregisseerd door Umberto Lenzi en Harry Kirkpatrick, met in de hoofdrollen Nicolas de Toth, Sarah Buxton, John Saxon en Michael Parks.


Nog een 4K-release op Kino Lorber is Cannibal Apocalypse, ook bekend als Invasion of the Flesh Hunters :een actie-horrorfilm uit 1980 geregisseerd door Antonio Margheriti (onder het pseudoniem ‘Anthony M. Dawson’) met John Saxon in de hoofdrol. De film combineert het kannibalenfilmgenre en is een voorloper van Margheriti’s Vietnam-oorlogfilms.


Ook op Kino Lorber verschijnt op Blu-ray de western The Lonely Man uit 1957 van Henry Levin met Jack Palance, Anthony Perkins, Elaine Aiken en Lee Van Cleef in de hoofdrollen.

Paramount brengt Election uit op 4K,  een Amerikaanse zwarte komedie uit 1999 geregisseerd door Alexander Payne die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Tom Perrotta uit 1998. De plot draait om een studentenverkiezing en is een satire op de politiek en het leven op een middelbare school. In de film speelt Matthew Broderick de hoofdrol als Jim McAllister, een populaire leraar sociale studies op de middelbare school, en Reese Witherspoon als Tracy Flick, een overijverige studente aan wie hij een hekel heeft. Wanneer Tracy zich verkiesbaar stelt als voorzitter van de studentenraad, saboteert McAllister haar kandidatuur door een rivaliserende kandidaat te steunen en te knoeien met het tellen van de stemmen. Hoewel Election geen commercieel succes werd, ontving de film veel lovende kritieken.


Bij Severin verschijnt in juni Danza Macabra Volume 3: The Spanish Goth Collection, de nieuwste editie in deveelgeprezen serie Gothic Horror Blu-ray box sets en de eerste die zich richt op de Spaanse Gothic Horror, die – met name tijdens de Franco dictatuur – werd gekenmerkt door gedurfde concepten, weelderige visuals, extreme seksualiteit en een geheel eigen opzienbarende esthetiek. In Necrophagous, de debuutfilm van schrijver/regisseur Miguel Madrid, verbergt een gebroken familie in een afbrokkelend kasteel een gruwelijk kerkhofgeheim. De anthologiefilm Cake Of Blood– nooit eerder uitgebracht buiten Spanje – presenteert een kwartet bovennatuurlijke verhalen van vier jonge filmmakers. Hammer Films-regisseur John Gilling brengt zijn onnavolgbare stijl naar de occulte thriller in Cross Of The Devil. En een terminaal zieke vrouw wordt verleid door het eeuwige leven in León Klimovsky’s meesterwerk over vampieren, The Night Of The Walking Dead.

Severin viert ook Sherlock Holmes Day (22 mei) met twee Holmes-klassiekers, beide eerder alleen maar verkrijgbaar als onderdeel van onze Peter Cushing en Christopher Lee box sets: Sherlock Holmes bevat alle zes overgebleven afleveringen van de BBC TV serie uit 1968 met Peter Cushing als Holmes en Nigel Stock als Dr. Watson, alsook Terence Fisher’s film Sherlock Holmes And The Deadly Necklace uit 1962 met de legendarische Christopher Lee in zijn enige filmrol van Holmes.


Sony Pictures kondigt eveneens een paar Blu-ray-releases aan. Shotgun Stories is een dramafilm uit 2007 over een vete tussen twee halfbroers na de dood van hun vader op het platteland van Arkansas. De film is geschreven en geregisseerd door Jeff Nichols, met in de hoofdrollen Michael Shannon, Barlow Jacobs, Michael Abbott Jr. en Glenda Pannell.

Beverly Hills Ninja is een Amerikaanse martial arts-komediefilm uit 1997, geregisseerd door Dennis Dugan. De hoofdrol draait om Haru (gespeeld door Chris Farley), een blanke weesjongen die als baby in een verlaten schatkist wordt gevonden door een clan ninja’s en door hen wordt opgevoed. Haru past zich nooit helemaal aan hun cultuur aan en verwerft nooit de vaardigheden van een ninja, maar is desondanks goedaardig en volhardend in zijn persoonlijke ambities. Zijn eerste missie brengt hem naar Beverly Hills om een moordmysterie te onderzoeken. Farley stierf elf maanden na de release.Vervolgens is er de komische western Cat Ballou met Jane Fonda uit 1965 onder regie van Elliot Silverstein. Lee Marvin won voor zijn dubbelrol van aan de drank geraakte scherpschutter Kid Shelleen zowel een Academy Award als een Golden Globe Award en een BAFTA Award.


Ten slotte is er bij Sony nog de release van The Burglars (Frans: Le Casse), een Frans-Italiaanse neo noir misdaadfilm uit 1971 van regisseur Henri Verneuil met Jean-Paul Belmondo en Omar Sharif in de hoofdrollen. De film draait om een team van vier inbrekers die worden achtervolgd door een corrupte politieagent in Athene. Het is een remake van de film The Burglar uit 1957 met Jayne Mansfield. De film staat bekend om de spectaculaire achtervolging door de straten van Athene en Belmondo’s ongelooflijke val van een bouwvrachtwagen van een steile, rotsachtige helling.

Related posts