Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CALM WITH HORSES
(c) The Movie Database
Flashback

CALM WITH HORSES 


Calm With Horses speelt zich af in een afgelegen dorp in Ierland. Douglas heeft zijn bokscarrière ingeruild om voor de Devers te werken, een familie van drugsdealers die bescherming biedt in ruil voor loyaliteit. Douglas’ beste vriend en businesspartner Dympna Dever laat hem heel bewust en uit eigen protectie, zijn vuile werk opknappen. Al snel wordt Arm – zoals de maffiafamilie Douglas heet – de gevreesde beul van de organisatie.

Terwijl hij in zijn vrije tijd vooral een goede vader probeert te zijn voor zijn autistisch zoontje Jack, krijgt Douglas op een dag de opdracht om een moord te plegen. Hij staat voor een onmogelijke keuze. In zijn leven draait alles om loyaliteit, maar Douglas worstelt met zijn geweten en het verlangen om te doen wat het beste is voor zijn jong zoontje en diens moeder.

Calm With Horses is de verfilming van het gelijknamig kortverhaal uit de roman Young Skins (uitgegeven in het Nederlands onder de titel Jonge Gasten) van de jonge Ierse auteur Colin Barrett. Deze unaniem geprezen bundel gaat over eenzaamheid, verlangen, geweld en zelfvernietiging en Barrett kreeg hiervoor The Guardian’s Prestigious First Book Award.

Calm With Horses is een opmerkelijk en sterk regiedebuut van de Ierse regisseur Nick Rowland waarin hij grauw realistisch reflecteert over loyaliteit, familie en vaderschap.
Het is een grimmige, tragische en sfeervolle, maar vooral strak geregisseerde en verbluffend geacteerd. Rising-stars Cosmo Jarvis (Lady Macbeth), Barry Keoghan (The Killing Of A Sacred Deer, Dunkirk, The Banshees of Inisherin) en Niamh Algar (The Last Ride) zijn ronduit fenomenaal – misdaad-uppercut. Niet te missen.

GENRE: crime, drama
JAAR: 2019
REGISSEUR: Nick Rowland
CAST: Cosmo Jarvis, David Wilmot, Barry Keoghan, Niamh Algar, Liam Carney
LAND : IERLAND, UK




Related posts