Subscribe Now
Trending News

Blog Post

A HOME AT THE END OF THE WORLD
A HOME AT THE END OF THE WORLD (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

A HOME AT THE END OF THE WORLD 

De Ierse acteur Colin Farrell neemt in Michael Mayers bescheiden langspeelfilmdebuut A Home at the End of the World, de hoofdrol voor zijn rekening. De film begint in Cleveland anno 1967. Op een zwoele avond betrapt de 9-jarige Bobby zijn oudere broer Carlton neukend in bed. Carlton belooft Bobby snel van zijn maagdelijkheid af te helpen. In afwachting van ‘het grote gebeuren’ initieert Carlton zijn broertje alvast in de ondeugende drugswereld. Wanneer de hippe Carlton de volgende dag op de ruige klanken van Jefferson Airplane’s Somebody to Love, sterft, worden Bobby’s hoopvolle toekomstperspectieven abrupt afgebroken.

In de seventies vindt de gevoelige Bobby troost bij Jonathan, zijn nerdy buur en schoolkameraadje. Wanneer Bobby’s ouders overlijden, wordt hij opgevangen door Jonathans ouders. Samen ontdekken de twee tieners uitvoerig de geneugten des levens.

In de eighties splitsen de adolescenten hun wegen. Jonathan trekt naar het bruisende New York. Bobby blijft (alweer) alleen achter. Jaren later verkast ook Bobby naar de Big Apple waar hij onderdak vindt bij Jonathan en zijn progressieve kamergenote Clare. De drie wildebrassen leven er op los en hun seksuele geaardheid bepaald uiteindelijk hun onbewogen levenswandel.

A HOME AT THE END OF THE WORLD (c) The Movie Database (TMDB)
A HOME AT THE END OF THE WORLD (c) The Movie Database (TMDB)


A Home at the End of the World is de weinig geëngageerde verfilming van de gelijknamige roman van Pulitzer-prijswinnaar Michael Cunningham, die trouwens zelf tekende voor het scenario. Hoewel deze levenskroniek van de stereotype en te weinig uitgediepte personages – een timide biseksuele kansarme werker, een homoseksuele welstellende intellectueel en een krampachtige dolle Mina – drie decennia overspant, laat Mayer de kans liggen om een boeiend tijdsbeeld te schetsen en het sterk potentieel bronmateriaal tot zijn recht te laten komen. Gelukkig zijn Colin Farrell, Dallas Roberts en Robin Wright goed op dreef en kan je lekker meezingen met een rits swingende (klassieke) hitsongs zoals Suzanne (Leonard Cohen), Just Like a Woman (Bob Dylan), Because the Night (Patti Smith), Me & Julio Down by the Schoolyard (Paul Simon) of Only You (Yazoo).


Genre: drama
Jaar: 2004
Regisseur: Michael Mayer
Cast: Colin Farrell, Robin Wright, Dallas Roberts, Sissy Spacek
Land: USA
Speelduur: 96 minuten

Related posts