Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE FINAL TERROR
THE FINAL TERROR (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE FINAL TERROR 

The Final Terror – die ook uitgebracht werd als Carnivore en Campsite Massacre – is zo’n typische slasher waarvan je niet echt weet wat er met aan te vangen. Het is duidelijk dat de makers in het kielzog van successen als Halloween en Friday the 13th alleen maar op geld uit waren. Anderzijds, hoe slecht de film ook is, heeft hij een zekere cultcharme en het is ook de reden waarom je hem als release in de catalogus van Scream Factory kan vinden.

Toen de film uitkwam was er echter heel wat minder interesse. In feite was de film in 1981 al klaar maar de filmmakers slaagden er maar niet in om een distributeur te vinden. De film werd uiteindelijk in 1983 uitgebracht omdat Daryl Hannah – die als je Brian De Palma’s The Fury niet meetelt hierin haar debuut maakte – populair was door Ridley Scott’s Blade Runner terwijl Rachel Ward in de televisiewereld bekend was door de miniserie The Thorn Birds en als Adrian Zmed te zien was in T. J. Hooker.

THE FINAL TERROR (c) The Movie Database (TMDB)
THE FINAL TERROR (c) The Movie Database (TMDB)


Bekende namen helpen nu eenmaal. Helaas niet voldoende om dit zooitje te camoufleren. Na zijn vertrek bij American International Pictures hoopte uitvoerend producent Samuel Z. Arkoff dat een hybride van de survival thriller (lees Deliverance) en de slasher best wel zou werken. Op papier is dat wel het geval, maar Arkoff gaf het flinterdunnne verhaaltje door aan maar liefst scenaristen met verhaallijnen die elkaar voor de voeten lopen.

De film die de werktitel Bump in the Night kreeg volgt een groep kampeerders die in de wildernis van Noord-Californië het moeten opnemen tegen een moordend iemand. Over de oorsprong van de killer kom je niets te weten. Meer zelfs, je krijgt hem of haar amper te zien. Bovendien duurt het vrij lang vooraleer het eerste slachtoffer valt. Op zich is daar niets mis mee, maar Andrew Davis – die later vreemd genoeg ook de actiehits Code of Silence, Above the Law, Under Siege en The Fugitive met Harrison Ford mocht draaien – opteert te vaak voor nietszeggende babbels. Er wordt wat wiet gerookt, er wordt wat gerampetampt in de tenten, maar daar blijft het – op wat dwaze overacting – ook bij. Je zal geen probleem hebben om iemand te vinden die je The Final Terror aanprijst als één of andere verloren parel, maar een verstandig man loopt er best met een bocht omheen….



Genre: slasher
Jaar: 1983
Regisseur: Andrew Davis
Cast: John Friedrich, Rachel Ward, Daryl Hannah, Adrian Zmed, Mark Metcalf, Joe Pantoliano
Land:  USA
Speelduur: 82 minuten

Related posts