Subscribe Now
Trending News

Blog Post

KNOCK KNOCK
KEANU REEVES in KNOCK KNOCK (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

KNOCK KNOCK 

Menig man zou er niets op tegen hebben mochten Lorenza Izzo en Ana de Armas ongewild op de deur komen kloppen, maar in het geval van Knock Knock draait dit wel anders uit. Er is wel de gewenste one-night-stand, maar de gevolgen ervan zijn faliekant.

Het overkomt Evan (Keanu Reeves), een weelderige architect die in een dure buitenwijk in Californië woont met uitzicht op Mulholland Drive. De man is een voorbeeldige huisvader die doet wat de vrouw des huizes beveelt, maar eens de kat van huis is dansen de muizen op tafel. Het begint met het opsteken van een onschuldig jointje of de volumeknop van de stereo iets meer naar rechts draaien, maar het zijn Bel (Ana de Armas) en Genesis (Lorenza Izzo) die roet in het eten komen gooien. De jonge meiden beweren verdwaald te zijn en vragen om te mogen schuilen, want de twee zijn drijfnat van de gietende regen. Er is geen mens die daarop neen durft te antwoorden, helaas weet de goedgelovige Evan niet wat het duo van plan is.

Knock Knock is in feite een remake van Death Game met Colleen Camp en wijlen Sondra Locke – de muze en gewezen liefje van Clint Eastwood – die ook twee van de coproducenten van deze nieuwe versie waren. De regie werd in de handen van Tarantino-poulain Eli Roth gegeven en hij gaf op zijn beurt een rol aan diens vrouw Lorenza Izzo.

ANA DE ARMAS in KNOCK KNOCK (c) The Movie Database (TMDB)
ANA DE ARMAS in KNOCK KNOCK (c) The Movie Database (TMDB)

Bij Roth is het vaak erop of eronder – en nog meer in het midden – en dat is ook wat je van Knock Knock kan zeggen. De premisse is leuk en de film is entertainend genoeg om je er anderhalf uur mee te amuseren, maar Roth is zoals steeds tevreden met iets wat je al eerder en vaak beter zag. Knock Knock is dan ook niet meer dan de zoveelste variant op het home invasion-genre, maar in dit geval overladen met een vleugje erotiek vooral geleverd door de Cubaanse actrice Ana de Armas in haar eerste Engelstalige filmrol alvorens ze de Marilyn Monroe-fans de kast op zou jagen met Blonde.

Knock Knock is wel het soort film die de man des huizes opzadelt met de vraag wat er zou kunnen gebeuren als hij een scheve schaats rijdt, maar in de jaren 90 hadden we via films zoals Fatal Attraction zo veel van dit soort thrillers dat het gegeven nauwelijks nieuw lijkt. Wat overblijft zijn de verfrissende vertolkingen en de eigentijdse draai, ofschoon Knock Knock te veel lijkt op een leeggemolken koe die nog maar eens van stal wordt gehaald.


Genre: thriller
Jaar: 2015
Regisseur: Eli Roth
Cast: Keanu Reeves, Ana de Armas, Lorenza Izzo, Aaron Burns, Ignacia Allamand, Colleen Camp 
Land: USA, Chili
Speelduur: 99 minuten

Related posts