Subscribe Now
Trending News

Blog Post

13 SINS
RON PERLMAN in 13 SINS (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

13 SINS 

Stel je voor. Je zit in je wagen en krijgt een telefoontje waarin je wordt gevraagd om een vlieg dood te slaan en die vervolgens op te eten. Doe je dat dan heb je binnen een paar luttele seconden een grote som geld op je bankrekening staan.

Toegegeven, fervente vegetariërs zouden misschien serieus twijfelen aan deze opdracht, maar de meeste mensen zouden het voorstel maar al te gretig aannemen. Zo ook Elliott Brindle (Mark Webber), vooral omdat hij het geld zeer goed kan gebruiken. De kerel is net ontslagen, zijn gezin wordt weldra uitgebreid en op de koop toe moet hij zich ook nog bekommeren over zijn geestelijk gehandicapte broer. Wel weet de pineut niet dat hij daardoor in een web van sadistische spelletjes is gewikkeld. In totaal moet hij 13 opdrachten uitvoeren die gaandeweg het spel meer en meer extreem worden. Weigert hij om verder te gaan, dan verliest hij in een oogwenk alles en wordt de politie ingelicht over zijn daden.

RON PERLMAN in 13 SINS (c) The Movie Database (TMDB)
RON PERLMAN in 13 SINS (c) The Movie Database (TMDB)

Rijke mensen die arme drommels manipuleren voor het spelen van perverse spelletjes is niks nieuws, denk maar aan The Hunger Games. Desalniettemin weet regisseur Daniel Stamm die eerder het lauwe The Last Exorcism draaide dit veel gebruikte horrorgegeven op een vrij originele manier in filmvorm te gieten. De opdrachten zijn bloederig, maar origineel. De film is spannend, ofschoon Stamm in de finale de trappers verliest door net iets te veel onlogische plotwendingen in zijn verhaal te stoppen. Zelfs het acteerniveau is tamelijk hoog en dat is ook niet zo’n vanzelfsprekend iets in de horrorwereld. Kortom deze remake van de Thaise 13: Game Of Death uit 2006 is een aanrader, zelfs indien je huivert bij de gedachte dat Stamm gewoon op de gevreesde martelporno-wagen springt!


Genre: horror
Jaar: 2014
Regisseur: Daniel Stamm
Cast: Mark Webber, Devon Graye, Tom Bower, Rutina Wesley, Ron Perlman
Land: USA
Speelduur: 85 minuten

Related posts