Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE ROVER
THE ROVER (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE ROVER 

De naam David Michôd zegt je meer dan waarschijnlijk niks? Toch maakte deze 41-jarige Australische acteur, scenarist en regisseur al een heel sterke indruk bij cinefielen én die-hard-crimi’s met zijn regiedebuut Animal Kingdom, een sfeervol en loeihard misdaadportret over een wreedaardige maffiafamilie. Het was dus bloednerveus afwachten of Michôd met The Rover zijn onmiskenbaar talent opnieuw zou bewijzen?

Geen nood: The Rover werd al meteen geselecteerd als ‘Midnight Screening’ in Cannes en sloeg in als een knalharde bom op de drukke en met zonnebrandolie ingestreken Croisette. Robert Pattinson (voor de gelegenheid bewerkt met een scherpe tondeuse en besprenkeld met ‘Dior Homme Cologne’) en oer-Aussi Guy Pearce maken samen serieuze amok in deze futuristische western die zich integraal afspeelt in het weidse landschap vol vlezige kiwi’s.

Plot: een decennium na de ineenstorting van de westerse economie lijkt wat er overblijft een soort mislukte update van het Wilde Westen, maar dan tot de derde macht. Wanneer Eric, een eenzame drifter die alles en iedereen heeft achtergelaten, door een wrede bende criminelen wordt beroofd van zijn auto, zijn enige bezit trouwens, is het plotsklaps ongenadige payback-time. Na de bloedige chaos van een ontsnapping laten de gangsters Rey, hun jongste en wat naïeve bendelid, achter.

GUY PEARCE in THE ROVER (c) The Movie Database (TMDB)
GUY PEARCE in THE ROVER (c) The Movie Database (TMDB)


Razende Eric kan dus enkel beroep doen op Rey om hem te helpen bij het opsporen van het losgeslagen schorem. Het ‘toevallige’ tweetal onderneemt resoluut een niets ontziende ‘survival-of-the-meanest’-wraak-missie en van rustig wegzakken in je comfortabel zetel is er helemaal geen sprake meer, integendeel het angstzweet loopt gegarandeerd anderhalf uur in lijntjes van twee over je rug.

The Rover is een zinderende, post-apocalyptische road-movie annex harde misdaadfilm die steunt op een door Michôds vlot geschreven wraakscenario dat bol staat van de knappe en memorabele momenten. Het duo Pierce-Pattinson krijgt ruimschoots de gelegenheid om ‘gewelddadig’ de show te stelen in het overigens prachtig gefilmde natuurlijk decor van de Australische outback die zo uitnodigend oogt dat je zin krijgt om er meteen avontuurlijk in rond te trekken in je onverwoestbare ‘Rover’.


Genre: thriller
Jaar: 2014
Regisseur: David Michôd
Cast: Guy Pearce, Robert Pattinson, Scoot McNairy, David Field, Anthony Hayes, Gillian Jones, Susan Prior
Land: Australië
Speelduur: 102 minuten

Related posts