Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BLINK TWICE
CHANNING TATUM in BLINK TWICE (c) The Movie Database (TMDB)
Bioscoop

BLINK TWICE 

Het regiedebuut van actrice Zoë Kravitz (dochter van Lenny Kravitz en Lisa Bonet) is meteen een voltreffer. Het mysterie en de onderhuidse spanning starten vanaf het eerste shot: een amfibieachtige in close-up met treffende creepy muziek. Hoofdpersonage is de jonge serveerster Frida, die met haar collega, (tevens flatgenote en BFF) opnieuw mag werken op het verblindende gala-event van het hippe bedrijf King-Tech. Frida wil contact leggen met King Techs voormalige CEO, Slater King, die zelf ontslag nam na aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag. Zo komt Frieda in een droomwereld terecht waar Kravitz je als kijker mee in onderdompelt. Net als enkele personages bekruipt je ondanks de decadente partysfeer evenzeer het gevoel dat hier iets grondig mis is. Meer mag u echt niet weten over deze bijwijlen ijzingwekkende thriller met horrorelementen die doen terugdenken aan Get Out, Midsommar of The Menu. Het niveau van die eerste twee prenten haalt Zoë Kravitz nog niet.

NAOMIE ACKIE in BLINK TWICE (c) The Movie Database (TMDB)
NAOMIE ACKIE in BLINK TWICE (c) The Movie Database (TMDB)

Kravitz had duidelijk goed opgelet bij de regieaanwijzingen voor Big Little Lies waarin ze een van de hoofdrollen vertolkte. De sfeer van die topserie doemt zeker ook op in Blink Twice, want toxische mannelijkheid is één van de hoofdthema’s en Kravitz (die het scenario zelf voor haar rekening nam, samen met E. T. Feigenbaum) bespeelt op een heel originele manier Me Too (de werktitel van de film was een tijdje Pussy Island). Zo overstijgt Blink Twice diverse genres met dank aan de acteurs die hun personages zelf ook nog eens laten acteren. Verbijsterend en grappig tegelijkertijd.

Naomi Ackie zag u al een verbluffende Whitney Houston neerzetten in de biopic Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody. Eerder viel ze door haar veelzijdigheid al op met rollen in zowel Lady Macbeth als in Star Wars: The Rise of Skywalker. In Blink Twice mag ze als Frida alle registers opentrekken en dat zijn er heel wat. Channing Tatum is niet alleen mijnheer Zoë Kravitz, het is gewoon een steengoede acteur.

CHANNING TATUM in BLINK TWICE (c) The Movie Database (TMDB)
CHANNING TATUM in BLINK TWICE (c) The Movie Database (TMDB)

De ‘I’m sorry’ scène is er eentje voor de annalen. Zoë Kravitz kon waarschijnlijk zowat iedereen laten opdraven in haar regiedebuut, maar hoe blij was het weerzien met Geena Davis, Christian Slater en Kyle Maclachlan. Haley Joel Osment ziet ook ditmaal weer ‘dead people’. De beelden van al deze fraaie acteurs tegen onwaarschijnlijk paradijselijke achtergronden met op de voorgrond perfect gekozen songs (met James Brown op kop) doen snakken naar meer. “Are you having a good time?” weerklinkt het meermaals in Blink Twice. Ons antwoord: een volmondig ‘yeah’ en (mini-spoiler alert) wij zullen ons wel alles nog lang herinneren.

Genre: thriller, horror, zwarte komedie
Jaar: 2024
Regisseur: Zoë Kravitz
Cast: Naomie Ackie, Channing Tatum, Adria Arjona, Christian Slater, Kyle Maclachlan, Haley Joe Osment, Geena Davis, Simon Rex
Land: USA
Speelduur: 102 minuten

Related posts